Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
G20: Απομόνωση Τραμπ και στο θέμα του ελεύθερου εμπορίου

G20: Απομόνωση Τραμπ και στο θέμα του ελεύθερου εμπορίου

Δύσκολες οι συνομιλίες στη Σύνοδο της G20 στο Αμβούργο για το ελεύθερο εμπόριο. Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει ότι «σχεδόν όλοι» συμφωνούν ότι χρειάζεται ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επιμονή του Τραμπ για προστατευτισμό συνεχίζονται και τον έχουν σχεδόν απομονώσει και στο θέμα του ελεύθερου εμπορίου -εκτός από της πολιτικής του για το κλίμα. Από την πλευρά του, ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε ότι εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα, η ΕΕ θα απαντήσει «άμεσα και ικανοποιητικά».

Δύσκολες οι συνομιλίες στη Σύνοδο της G20 στο Αμβούργο για το ελεύθερο εμπόριο.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει ότι «σχεδόν όλοι» συμφωνούν ότι χρειάζεται ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επιμονή του Τραμπ για προστατευτισμό συνεχίζονται και τον έχουν σχεδόν απομονώσει και στο θέμα του ελεύθερου εμπορίου -εκτός από της πολιτικής του για το κλίμα.

Η γερμανίδα καγκελάριος είπε στο τέλος της πρώτης ημέρας συνομιλιών στο Αμβούργο: «Στο θέμα του εμπορίου, σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι χρειαζόμαστε ελεύθερο αλλά και δίκαιο εμπόριο». Και έσπευσε να προσθέσει: «Ωστόσο, μπορώ να προβλέψω ότι όσον αφορά το θέμα του εμπορίου», οι αξιωματούχοι που συντάσσουν το ανακοινωθέν «έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους απόψε».

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε καλό αποτέλεσμα. Ωστόσο, οι συνομιλίες είναι πολύ δύσκολες, δεν θα το κρύψω» σημείωσε.

Η Μέρκελ είπε ότι ο Τραμπ παρευρέθηκε και στο πρώτο μέρος των συνομιλιών των ηγετών για την κλιματική πολιτική, παρά τη διαφορετική στάση του σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, ενώ πήρε και τον λόγο.

Από την πλευρά του, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε ότι εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα, η ΕΕ θα απαντήσει «άμεσα και ικανοποιητικά».

«Εάν οι ΗΠΑ εφαρμόσουν δασμούς στις ευρωπαϊκές εισαγωγές χάλυβα, η Ευρώπη είναι έτοιμη να αντιδράσει άμεσα και επαρκώς» είπε ο Γιούνκερ σε δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι η συμφωνία εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Ιαπωνίας, δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι «δεν υψώνουν τείχους προστατευτισμού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024