Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
SZ: «Η Τουρκία κατασκοπεύει πρώην δικούς της στρατιωτικούς»

SZ: «Η Τουρκία κατασκοπεύει πρώην δικούς της στρατιωτικούς»

Το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών ΕΔ έχει δώσει εντολή σε στρατιωτικούς που υπηρετούν στο ΝΑΤΟ σε γερμανικό έδαφος να κατασκοπεύουν πρώην συναδέλφους τους. Αυτό προκύπτει από έγγραφο, που αποκάλυψαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί και η «Sueddeutsche Zeitung» (SZ).

Το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών ΕΔ έχει δώσει γραπτή εντολή σε στρατιωτικούς που υπηρετούν στο ΝΑΤΟ σε γερμανικό έδαφος να κατασκοπεύουν πρώην συναδέλφους τους. Αυτό προκύπτει από έγγραφο της 9ης Ιουνίου 2017 το οποίο αποκάλυψαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί WDR, NDR και η εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» (SZ).

Σύμφωνα με το έγγραφο, όλοι οι Τούρκοι οι οποίοι υπηρετούν στο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και την Αμερική οφείλουν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για απολυμένους -μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016- στρατιωτικούς οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει την Τουρκία.

Το έγγραφο απαριθμεί λεπτομερώς τις πληροφορίες τις οποίες πρέπει να συλλέγουν: τι δουλειά κάνουν, εάν έχουν ζητήσει άσυλο, τι είδους επαφές έχουν με το ΝΑΤΟ και τις ξένες κυβερνήσεις, εάν έχουν επαφές με άλλους Τούρκους κλπ.

Οι δραστηριότητες αυτές, όμως, θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν την αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος της κατασκοπείας και θα ήταν ποινικά κολάσιμες, σύμφωνα και με σχετική δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ.

Τις τεταμένες σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας επιβαρύνει ήδη το γεγονός ότι διεξάγονται έρευνες κατά 20 Tούρκων υπόπτων για κατασκοπεία επί γερμανικού εδάφους.

Σε αυτό πρέπει να προστεθούν και οι έρευνες της γερμανικής ομοσπονδιακής Εισαγγελίας κατά μελών των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ) οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι κατασκόπευαν στην Γερμανία φερόμενους ως υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Only in

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Καθώς η προσιτή διαβίωση γίνεται ολοένα και περισσότερο πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ορίσει τον πρώτο επίτροπο της ΕΕ με άμεση ευθύνη για τη στέγαση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024