
Οι ΗΠΑ ζητούν συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Βόρειο Κορέα
Κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησαν οι ΗΠΑ για τη νέα πυραυλική δοκιμή της Βορείου Κορέας. Οι ΗΠΑ φαίνεται να κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο, πράγματι, για δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM). Εάν αυτό ισχύει, τότε θα πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στο πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ, καθώς θα μπορούσε να μπει για πρώτη φορά η Αλάσκα στο βεληνεκές ενός πυραύλου της.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν να υπάρξει κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη νέα πυραυλική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρειος Κορέα.
Εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας δήλωσε ότι το 15μελές όργανο είναι πιθανό να συνεδριάσει την Τετάρτη.
Η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πραγματοποίησε την πρώτη της δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM).
Οι ΗΠΑ μελετούν ακόμη τα στοιχεία για αυτήν την πυραυλική δοκιμή, αλλά κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο, πράγματι, για δοκιμή ICBM, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δύο αμερικανούς αξιωματούχους.
Εάν αυτό ισχύει, τότε θα πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στο πυραυλικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας.
Αναλυτές επεσήμαναν ότι για πρώτη φορά θα μπορούσε να μπει όλη η Αλάσκα στο βεληνεκές ενός πυραύλου της Βορείου Κορέας.
Η δοκιμή, που έγινε την παραμονή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ, αφορούσε -όπως όλα δείχνουν- ένα διηπειρωτικό πύραυλο δύο σταδίων.
Οι ΗΠΑ αρχικά είχαν εκτιμήσει ότι επρόκειτο για πύραυλο μέσου βεληνεκούς. Επισήμως δεν έχουν αλλάξει αυτήν τους την εκτίμηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στενά του Ορμούζ: Σχέδιο απόφασης του ΣΑ του ΟΗΕ για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας συνέταξαν οι ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ ακύρωσε το Σχέδιο Ελευθερία για τη συνοδεία πλοίων στο Ορμούζ, αδειάζοντας τον Ρούμπιο –
- Στενά του Ορμούζ: Τουλάχιστον 10 ναυτικοί πέθαναν λόγω της σύγκρουσης, λέει ο Ρούμπιο
- Χανταϊός: Στα Κανάρια Νησιά θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο
- ΗΠΑ: Αίτημα στον Ρούμπιο να δώσει στοιχεία για τα πυρηνικά του Ισραήλ – Επιστολή 30 Δημοκρατικών βουλευτών
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πρώτος, «πορτοκαλί» συναγερμός για τον ιό

