Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Kλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο

Kλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο

Σε νέα ενδεχομένως πιο επικίνδυνη φάση μπαίνει η διένεξη του καθεστώτος της Β.Κορέας με τη διεθνή κοινότητα μετά την δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου. Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι ένας τέτοιος πύραυλος θα μπορούσε να φτάσει στην Αλάσκα. Στη Σεούλ δεν αποκλείουν και νέα δοκιμή.

Σε νέα ενδεχομένως πιο επικίνδυνη φάση μπαίνει η διένεξη του καθεστώτος της Β.Κορέας με τη διεθνή κοινότητα μετά την δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου.

Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι ένας τέτοιος πύραυλος θα μπορούσε να φτάσει στην Αλάσκα. Στη Σεούλ δεν αποκλείουν και νέα δοκιμή.

»» Τι είναι ο διηπειρωτικός πύραυλος που εκτόξευσε η Β.Κορέα

Σε απάντηση στις κινήσεις της Βορείου Κορέας, η Νότιος Κορέα και οι ΗΠΑ προχώρησαν στις δικές τους πυραυλικές δοκιμές στο πλαίσιο κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρεξ Τίλερσον, μίλησε για κλιμάκωση της απειλής, ενώ προειδοποίησε οποιαδήποτε χώρα θα σκεφτεί να βοηθήσει το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, «ότι συνδράμει ένα επικίνδυνο καθεστώς».

Παράλληλα, η Ουάσινγκτον ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Την εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου καταδίκασε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κάνοντας λόγο για μια «επικίνδυνη κλιμάκωση», αλλά και κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Οι διαδοχικές δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων ανησυχούν τους ειδικούς, καθώς φαίνεται να αποτελούν σαφή ένδειξη ότι το καθεστώς βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην απόκτηση πυραύλου που θα μπορούσε να φτάσει έως τις δυτικές ΗΠΑ.

Σε άρθρο της η Washington Post σημειώνει ότι η τελευταία κίνηση της Β.Κορέας αποτελεί ευθεία πρόκληση για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σημειώνεται ότι από τον πρώτο σχεδόν μήνα της θητείας του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μιλήσει για το τέλος της «στρατηγικής υπομονής» έναντι του καθεστώτος, όμως, δεν προχώρησε σε περαιτέρω κινήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024