Bενεζουέλα: Mε ξύλα εισέβαλαν υποστηρικτές του Μαδούρο στη Βουλή
Βιαίως εισέβαλε, την Τετάρτη, στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας ομάδα υποστηρικτών της κυβέρνησης. Το κοινοβούλιο είναι ο μόνος θεσμός που ελέγχει η αντιπολίτευση, καθώς οι βουλευτές πραγματοποιούσαν ειδική συνεδρία για να τιμήσουν την επέτειο της ανεξαρτησίας. Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφεραν ότι αρκετοί βουλευτές και δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν.
Βιαίως εισέβαλε, την Τετάρτη, στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας ομάδα υποστηρικτών της κυβέρνησης. Το κοινοβούλιο είναι ο μόνος θεσμός που ελέγχει η αντιπολίτευση, καθώς οι βουλευτές πραγματοποιούσαν ειδική συνεδρία για να τιμήσουν την επέτειο της ανεξαρτησίας.
Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφεραν ότι αρκετοί βουλευτές και δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν.
Δεκάδες άνθρωποι, κάποιοι κρατώντας ξύλα, φορώντας κουκούλες και άλλοι κόκκινα ρούχα – στα χρώματα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος – εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της βουλής, πετώντας κροτίδες και προκαλώντας χάος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα συγκλονίζουν. Αίματα φαίνεται να τρέχουν στους τοίχους και στα πρόσωπα δύο βουλευτών της αντιπολίτευσης.
Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για αρκετές μικρές εκρήξεις που προκλήθηκαν πιθανότατα από ρίψεις βεγγαλικών.
Να σημειωθεί ότι πάνω από 60 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τελευταίους δύο μήνες στις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μαδούρο. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν υποστηρικτές της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης αλλά και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Στο ΠΑΓΝΗ 22χρονος μετά από καβγά – Συνελήφθη ο κουνιάδος του
- Ανισότητα και παιδικός καρκίνος – Σχεδόν όλοι οι θάνατοι στις φτωχότερες χώρες
- Eurovision 2026: Πότε εμφανίζεται ο Akylas με το Ferto στον Α’ Ημιτελικό
- Δωρεάν Συμβουλευτική από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας (ΚΣΕ) του Δήμου Πειραιά
- Ιταλία: Xάκερς έκλεψαν τους κωδικούς ασφαλείας, των συναγερμών και εισόδων των μουσείων της Φλωρεντίας
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Έφοδος του «ελληνικού FBI» στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ
- Δήμος Καισαριανής: Θετική εξέλιξη για το Ειδικό Σχολείο «Ρόζα Ιμβριώτη»
- Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για το πλεονέκτημα έδρας – Το 4/4 που στέλνει στην κορυφή και οι ισοβαθμίες (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442