Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στη Νέα Σάντα Ροδόπης

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στη Νέα Σάντα Ροδόπης

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε δασική έκταση στη Νέα Σάντα Ροδόπης, προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Σε ύφεση βρίσκεται αυτή τη στιγμή το πύρινο μέτωπο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις. Σε ποιες περιοχές είναι σήμερα, Τετάρτη, υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς...

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε δασική έκταση στη Νέα Σάντα Ροδόπης, προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ύφεση. Τέσσερα αεροσκάφη, δύο Πετζετέλ και δύο Καναντέρ, πραγματοποίησαν την Τρίτη ρίψεις νερού, έως και τη δύση του ηλίου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έδιναν μάχη με τις φλόγες ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, 48 πυροσβεστικοί υπάλληλοι και εννέα εθελοντές, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με συνολικά 24 άτομα, τέσσερα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, με τη συνδρομή ενός γκρέιντερ Πολιτικής Προστασίας δήμου.

Με το πρώτο φως της ημέρας, η εικόνα της πυρκαγιάς, όπως σκιαγραφείται από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι αυτή της ύφεσης, καθώς «δεν υπάρχει πλέον ενεργή φλόγα», δεν υπήρξε κάποια αναζωπύρωση, ενώ αναμένεται σταδιακά και η αποδέσμευση μέρους των δυνάμεων.

Εκτιμάται, ότι στο σημείο θα παραμείνουν στη διάρκεια της ημέρας πυροσβεστικές δυνάμεις προς αποφυγήν ενδεχόμενης αναζωπύρωσης, δεδομένου ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε εντός χαράδρας σε περιοχή υψηλού αιολικού δυναμικού.

Ως προς την αιτία της πυρκαγιάς οι πρώτες σκέψεις της Πυροσβεστικής είναι ότι αυτή προκλήθηκε από πτώση κεραυνού καθώς στην περιοχή σημειώθηκε ψιλόβροχο και πτώσεις κεραυνών.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών για σήμερα, Τετάρτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024