Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Ανάγκη για ριζική αλλαγή στο νόμο περί ευθύνης υπουργών

Κουτσούμπας: Ανάγκη για ριζική αλλαγή στο νόμο περί ευθύνης υπουργών

Στην «επιτακτική ανάγκη» ριζικής αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε αυτοί να διώκονται χωρίς κωλύματα, όπως όλοι οι πολίτες, αναφέρθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παραπομπή ή μη του Γιάννου Παπαντωνίου.

Επιδίωξη του ΚΚΕ, και μέσα από τη λειτουργία Προανακριτικής, όπως και σε άλλες υποθέσεις που εξετάστηκαν και αφορούσαν εξοπλιστικά προγράμματα, ήταν να αναδειχθεί η ουσία του πολιτικού κυρίως προβλήματος, δηλαδή των εκάστοτε επιλογών, που οδηγούν στο πλαίσιο αυτού του σάπιου συστήματος στη διαφθορά και στη διαπλοκή, τόνισε ο γγ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια εξαπάτησης, ότι μόνο εκείνη, σε αντίθεση με προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει την πολιτική βούληση να πατάξει τάχα τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα.

«Είναι κι η αντίληψη που προσπαθεί να καλλιεργήσει ότι για την εκρηκτική κατάσταση, που βιώνει ο λαός μας, βασική ευθύνη φέρουν τα σκάνδαλα και όσοι συμμετείχαν σε αυτά ή τα ανέχτηκαν ή τα υπέθαλψαν. Και όχι βέβαια οι πολιτικές, οι στρατηγικές επιλογές της κυρίαρχης τάξης και των συμμάχων της, όπως είναι η ΕΕ, στις οποίες βέβαια συγκλίνουν όλες οι δυνάμεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης», ανέφερε.

Όπως εξήγησε, το ΚΚΕ έχει ήδη ζητήσει ξεκάθαρα να τύχουν περαιτέρω διερεύνησης ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου, για το αδίκημα «της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», ενώ το αδίκημα της απιστίας είναι ήδη παραγεγραμμένο.

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως το ΚΚΕ επισημαίνει ότι με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, δεν έγινε ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης που θα μπορούσε ενδεχομένως να αναδείξει και άλλες πλευρές σχετικά με τα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα που φορτώθηκαν στις πλάτες του λαού μας.

Τέλος, επανέλαβε την «επιτακτική ανάγκη» ριζικής αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε αυτοί να διώκονται χωρίς κωλύματα, όπως όλοι οι πολίτες.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Noor1 λέγοντας ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, με την κάλυψη του πρωθυπουργού, προβαίνει σε πρακτικές που αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση, όχι μόνον δεν είναι αποφασισμένη να διερευνήσει τις σοβαρές υποθέσεις, να αντιμετωπίσει τα σκάνδαλα και την διαφθορά, που άλλωστε είναι σύμφυτα με το σύστημα που υπηρετεί, αλλά μετέχει ενεργά και δραστήρια σε όλες τις επιχειρηματικές κόντρες που διεξάγονται αυτή την περίοδο και με όλους τους τρόπους.

«Και γενικά και διαχρονικά μιλώντας, η πείρα δείχνει ότι όλες αυτές οι κόντρες λήγουν με κάποιο πάρε-δώσε, με το αλισβερίσι που κάτι πιέζει να δώσει ο ένας και κάτι πιέζει να πάρει ο άλλος. Κι αυτό γίνεται ακόμη σοβαρότερο, όταν -όπως έγραψε κι η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος, η Αυγή- με την υπόθεση αυτή, ασχολούνται ινστιτούτα που απηχούν θέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, τα οποία καλούν τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να εμπλακούν, αφού, όπως λένε, η υπόθεση δεν είναι απλά ελληνικό ζήτημα» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Είναι, για παράδειγμα, ένα ερώτημα: Γιατί ασχολείται τώρα, τόσο δραστήρια ο κ. Καμμένος με το Noor 1, όταν αυτή η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια;» προσέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Τώρα το τι τελικά δίνει και τι παίρνει κάθε φορά ο εκάστοτε εμπλεκόμενος επιχειρηματίας για παράδειγμα ή ο εκάστοτε υπουργός και η κυβέρνηση στην οποία ανήκει, είναι θέμα προς διερεύνηση, το οποίο θα αποτελεί πάλι αντικείμενο κάποιων εξεταστικών επιτροπών, όπως όλα δείχνουν. Συνέβη αρκετές φορές στο παρελθόν, μάλλον θα συμβεί και στο μέλλον, όπως σας βλέπω και με βλέπετε» συμπλήρωσε.

«Και η διαπάλη αυτή βέβαια, σιγοντάρεται και από κάθε είδους ‘Καμμένους’ που υπάρχουν σε όλο το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων, από τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τους προηγούμενους κυβερνώντες, αλλά και τους δουλέμπορες φασίστες, ναζιστές εγκληματίες.

» Και βέβαια μέσα σε όλη αυτή την δυσωδία που αποπνέει η υπόθεση, φαίνεται ότι ο σημερινός υπουργός Άμυνας του κ. Τσίπρα, εκτός από το ότι προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι είναι τίμιος, δεν τα καταφέρνει, ακριβώς γιατί δεν φτάνει αυτό, αφού πρέπει και να είναι τίμιος, αλλά και να φαίνεται τέτοιος, κάτι που όμως το έχουν ακυρώσει οι ενέργειες, τα λόγια και οι πράξεις του.

» Όπως και η γυναίκα του Καίσαρα δηλαδή, έτσι βλέπετε συμβαίνει με κάθε γυναίκα του Καίσαρα κι ο Καίσαρας δεν είναι Πόντιος Πιλάτος να νίπτει τας χείρας του, πρακτική που ακολουθεί, μέχρι σήμερα, ο κ. Τσίπρας» κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για το ζήτημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024