Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το τείχος της Παλαιάς Πόλης της Ράκα σφυροκοπούν οι συριακές δυνάμεις

Το τείχος της Παλαιάς Πόλης της Ράκα σφυροκοπούν οι συριακές δυνάμεις

Oι συριακές δυνάμεις που στηρίζονται από τις ΗΠΑ κατάφεραν να μπουν στην Παλαιά Πόλη της Ράκα, της de factο πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους. Την πόλη υπερασπίζονται περίπου 4.000 τζιχαντιστές.

Oι συριακές δυνάμεις του SDF που στηρίζονται από τις ΗΠΑ κατάφεραν να μπουν στην Παλαιά Πόλη της Ράκα, της de factο πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους.
{{{ map }}}
Την πόλη υπερασπίζονται περίπου 4.000 τζιχαντιστές. Η πτώση αυτού του καλά οχυρωμένου τμήματος της πόλης θα αποτελέσει το πλέον αποφασιστικό χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει ήδη χάσει μεγάλο μέρος της ισχύος του, τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυνάμεις του SDF αποτελούνται από κούρδους και στηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που ενοχλεί ιδιαίτερα την Τουρκία.

H επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 και μπήκε στο τελικό στάδιο στις αρχές Ιουνίου. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης ελέγχεται πλέον από τους Σύρους αντάρτες με εξαίρεση τον σκληρό «πυρήνα» της Παλαιάς Πόλης, ο οποίος προστατεύεται από το τείχος.

Πάντως, τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν για το δράμα που ζουν οι άμαχοι, όπως άλλωστε έχει συμβεί και σε άλλα μέτωπα στη Συρία και το Ιράκ.

Τουλάχιστον 173 σκοτώθηκαν τον Ιούνιο στη Ράκα, αν και ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

Εκτιμάται ότι 100 χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024