Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιούνκερ: Το άδειο Ευρωκοινοβούλιο είναι γελοίο

Γιούνκερ: Το άδειο Ευρωκοινοβούλιο είναι γελοίο

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιτέθηκε φραστικά στο Κοινοβούλιο, με αφορμή την ηχηρή απουσία πολλών ευρωβουλευτών. Ο πρόεδρος Αντόνιο Ταγιάνι, εξοργίστηκε με τους χαρακτηρισμούς αυτούς και κατηγόρησε τον Γιούνκερ για έλλειψη σεβασμού.

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιτέθηκε φραστικά στο Κοινοβούλιο, με αφορμή την ηχηρή απουσία πολλών ευρωβουλευτών.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι γελοίο, εντελώς γελοίο» είπε στη σχεδόν άδεια αίθουσα, σύμφωνα με το BBC.

Με περίπου 30 ευρωβουλευτές παρόντες, τόνισε ότι αυτή ακριβώς η χαμηλή προσέλευση αποδεικνύει ότι το Kοινοβούλιο δεν είναι σοβαρό.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, εξοργίστηκε με τους χαρακτηρισμούς αυτούς και κατηγόρησε τον Γιούνκερ για έλλειψη σεβασμού.

«Μπορείτε να ασκείτε κριτική στο Κοινοβούλιο, αλλά δεν είναι δουλειά της Κομισιόν να το ελέγχει» είπε με τη σειρά του ο Ταγιάνι.

Ωστόσο, η ένταση συνεχίστηκε. Ο Γιούνκερ αγνόησε τις υποδείξεις του Ταγιάνι να χρησιμοποιεί διαφορετική γλώσσα, και επισήμανε ότι εάν το λόγο είχε η Άνγκελα Μέρκελ ή ο Εμανουέλ Μακρόν και όχι ο μαλτέζος πρωθυπουργός Τζόσεφ Μουσκάτ, τότε η αίθουσα θα ήταν γεμάτη.

«Δεν πρόκειται να παρευρεθώ ξανά σε συνεδρίαση τέτοιου είδους» είπε.

Το εν λόγω επεισόδιο είναι πρωτοφανές για το Ευρωκοινοβούλιο, καθώς σπάνια πρόσωπα υψηλών θέσεων μιλούν τόσο έντονα μεταξύ τους δημοσίως και σπάνια πρόεδρος της Κομισιόν θίγει τη νομιμότητα άλλου φορέα.

Είναι αλήθεια ότι το Στρασβούργο είναι αρκετά άδειο κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές. Βρετανός ευρωβουλευτής είπε ότι «τα μέλη δεν ενδιαφέρονται να εμφανιστούν και κάποιοι έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν χρήση των επτά εβδομάδων πληρωμένης άδειας που δικαιούνται».

Ή μήπως η κραυγαλέα απουσία πολλών οφείλεται στην ακύρωση συνεδριάσεων, με σκοπό να παρευρεθούν οι ευρωβουλευτές στην κηδεία της Σιμόν Βέιλ;

Το σίγουρο είναι ότι οι κοινοβουλευτικές αρχές θα δυσαρεστηθούν από την έντονη δημόσια κριτική που δέχθηκαν από ένα πρόσωπο, όπως ο Γιούνκερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024