Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διηπειρωτικό πύραυλο εκτόξευσε η Β.Κορέα, προκαλώντας την απορία του Τραμπ

Διηπειρωτικό πύραυλο εκτόξευσε η Β.Κορέα, προκαλώντας την απορία του Τραμπ

Εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου πραγματοποίησε το καθεστώς της Βορείου Κορέας. Ο πύραυλος έπεσε τελικά εντός της ΑΟΖ της Ιαπωνίας. Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter, αναφερόμενος στον δικτάτορα της Β.Κορέας: «Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει στη ζωή του;»

Εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου πραγματοποίησε το καθεστώς της Βορείου Κορέας. Ο πύραυλος έπεσε τελικά εντός της ΑΟΖ της Ιαπωνίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter, αναφερόμενος στον δικτάτορα της Β.Κορέας: «Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει στη ζωή του;»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε επίσης: «Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα το ανέχονται αυτό για πολύ ακόμα. Ίσως η Κίνα να ασκήσει την επιρροή της στη Βόρεια Κορέα και να τερματίσει αυτή την ανοησία οριστικά.»

Διαβάστε επίσης:

Πρόκειται για την 11η εκτόξευση που πραγματοποιεί από τις αρχές του 2017 το καθεστώς της Βορείου Κορέας, δοκιμάζοντας την υπομονή ακόμα και της Κίνας, της μοναδικής χώρας με την οποία διατηρεί επικοινωνία.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Κίνας και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ώστε να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι η πυραυλική δοκιμή καθιστά σαφές ότι στο θέμα της Βορείου Κορέας η μόνη λύση είναι οι πολυμερείς διαπραγματεύσεις.

Λίγες ώρες προτού πραγματοποιηθεί η νέα εκτόξευση, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζιπίνγκ. Στο επίκεντρο, το θέμα της Βορείου Κορέας.

Αργότερα, η κρατική τηλεόραση της Β.Κορέας μετέδωσε ότι επρόκειτο για εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου, ο οποίος έφτασε σε ύψος τα 2.802χλμ και πέτυχε το στόχο του, αφού έμεινε στον αέρα για 39 λεπτά.

Tόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία διαβεβαίωσαν ότι ο πύραυλος σε καμία περίπτωση δεν απείλησε τις χώρες τους.

Μάλιστα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε άλλα στοιχεία για το ύψος και την πορεία του: ήταν μεσαίου βεληνεκούς, έφτασε σε ύψος τα 535χλμ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024