Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλευτική τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ

Βουλευτική τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ

Κοινή βουλευτική τροπολογία, που δίνει διέξοδο στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με το έντοκο δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ προς τον ΕΔΟΕΑΠ, κατέθεσαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Κοινή βουλευτική τροπολογία, που δίνει διέξοδο στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με το έντοκο δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ προς τον ΕΔΟΕΑΠ, κατέθεσαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Προτείνει την θεσμοθέτηση της δυνατότητας από τον ΕΦΚΑ να εισπράξει απαιτήσεις του ΕΔΟΕΑΠ κατά οφειλετών του που θα εκχωρηθούν σε αυτόν, σύμφωνα με τις διατάξεις και τη διαδικασία που εφαρμόζει ο ΕΦΚΑ.

Με τον τρόπο αυτό, γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα που προέκυψε, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις εξασφαλίσεις που πρέπει να έχει ο ΕΦΚΑ, ώστε να χορηγήσει το δάνειο προς τον ΕΔΟΕΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ψηφιστεί ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία παρέχεται έντοκο δάνειο στον ΕΔΟΕΑΠ ώστε να αντιμετωπιστεί το οικονομικό πρόβλημα του Οργανισμού.

Η τροπολογία των βουλευτών των τριών κομμάτων, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για την «Κύρωση της Συμφωνίας – Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων» που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.

«Δεν απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση. Υπήρξαν κάποια τυπικής ισχύος εμπόδια που ελπίζουμε ότι θα επιλυθούν σύντομα. Θα πρέπει ωστόσο να είμαστε σε θέση για μια λύση σταθερή και μόνιμη για τον ΕΔΟΕΑΠ. Και εδώ θέλουμε την συνδρομή και συμπαράσταση όλων», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, σχετικώς με την κοινή τροπολογία των βουλευτών.

Την σχετική τροπολογία των βουλευτών, Ανδρέα Λοβέρδου (ΔΗΣΥ), Γιώργου Αμυρά (ΠΟΤΑΜΙ) και Γιώργου Κατσιαντώνη (Ένωση Κεντρώων) απέρριψε εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης, λόγω της εκπρόθεσμης κατάθεσής της αλλά και εύλογης απουσίας του αρμόδιου υπουργού, ευλόγως καθώς η ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΞ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024