Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέρασε το νέο καταστατικό της ΕΠΟ, εκλογές τέλος Ιουλίου

Πέρασε το νέο καταστατικό της ΕΠΟ, εκλογές τέλος Ιουλίου

Η υπερψήφιση του νέου καταστατικού της ΕΠΟ αίρει κάθε ανησυχία για κυρώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς για FIFA και UEFA ήταν ένα προαπαιτούμενο το οποίο εκπληρώθηκε. Για να συμβεί αυτό, πάντως, χρειάστηκε να αποσυρθεί η διάταξη για τα κωλύματα παραγόντων, καθώς υπήρχε πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να μην περάσει από τη Γενική Συνέλευση και να οδηγήσει σε προβλήματα. Βασιλειάδης: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει σελίδα».

Η υπερψήφιση του νέου καταστατικού της ΕΠΟ αίρει κάθε ανησυχία για κυρώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς για FIFA και UEFA ήταν ένα προαπαιτούμενο το οποίο εκπληρώθηκε.

Για να συμβεί αυτό, πάντως, χρειάστηκε να αποσυρθεί η διάταξη για τα κωλύματα παραγόντων, καθώς υπήρχε πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να μην περάσει από τη Γενική Συνέλευση και να οδηγήσει σε προβλήματα.

Ύστερα απ΄ αυτή την εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία, περί τα τέλη Ιουλίου, προκειμένου να αναδειχθεί διοίκηση.

Υπέρ των διατάξεων του νέου καταστατικού ψήφισαν οι παρούσες ΠΑΕ της Super League, οι τρεις εκπρόσωποι της Football League και 42 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, ενώ αντίθετες ήταν 11 ΕΠΣ. Συνολικά, τα «ναι» ήταν 149 έναντι 32 «όχι».

Βασιλειάδης: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει σελίδα»

Την απόλυτη ικανοποίηση της κυβέρνησης, για την υπερψήφιση των αλλαγών στο καταστατικό της ΕΠΟ, εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει σελίδα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να εκφράσει την απόλυτη ικανοποίησή της για την ανταπόκριση που βρήκε από τις διεθνείς συνομοσπονδίες, καθώς και για την εξαιρετική συνεργασία των εθνικών οργάνων του ποδοσφαίρου που αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Περνάμε πλέον στην εποχή της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της χρηστής διακυβέρνησης. Πάντα στο πλαίσιο του νόμου και των καταστατικών διατάξεων της FIFA και της UEFA», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κ.Βασιλειάδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024