
Ποια τραγούδια «κόβονται» από το μάθημα των Θρησκευτικών
Καταργούνται τελικά τα τραγούδια της Ριάνα, του Διονύση Σαββόπουλου και του Νικόλα Άσιμου από το πρόγραμμα μαθήματος των Θρησκευτικών, όπως εισηγήθηκε ο Μητροπολίτης Ύδρας, Εφραίμ, στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Καταργούνται τελικά τα τραγούδια της Ριάνα, του Διονύση Σαββόπουλου και του Νικόλα Άσιμου από το πρόγραμμα μαθήματος των Θρησκευτικών, όπως εισηγήθηκε ο Μητροπολίτης Ύδρας, Εφραίμ, στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Τα τραγούδια που καταργήθηκαν είναι τα εξής: «Umbrella» της Ριάνα, «Συννεφούλα» του Σαββόπουλου και «Μπαγάσας» του Άσιμου.
Επίσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Εκκλησίας, αφαιρέθηκε από την ύλη του Λυκείου και από το εκπαιδευτικό υλικό γελοιογραφία του Economist για τους θρησκευτικούς πολέμους και αποσαφηνίζεται στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου ότι η γιόγκα δεν είναι γυμναστική αλλά θρησκευτική πρακτική.
Τα νέα Θρησκευτικά υιοθετούν διαφορετική δομή και το υπουργείο Παιδείας προτείνει σε δασκάλους και καθηγητές να χρησιμοποιούν μουσικό και οπτικό υλικό για πολλές θεματικές ενότητες και εργασίες. Για παράδειγμα, προτείνεται ο «Κήπος» του Σωκράτη Μάλαμα ή το «Η Ζωή μου όλη» του Άκη Πάνου στην Γ’ Γυμνασίου για θέμα εργασίας: «Διευρύνοντας τις εμπειρίες μας – Χτίζοντας τον κόσμο μας».
Για την «Αναζήτηση του Θεού» στην Α’ Λυκείου προτείνεται ο «Προσκυνητής» του Αλκίνοου Ιωαννίδη, αλλά και μια φωτογραφία του Τζιοβάνι που πανηγυρίζει το γκολ, δείχνοντας προς τον ουρανό.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]
- «Βόμβα» από την αδερφή του Κριστιάνο Ρονάλντο: Σταματά από την Εθνική μετά το Μουντιάλ (vid)
- LIVE: Πορτογαλία – Κροατία
- Από το Λαύριο τα δρομολόγια της SEAJETS λόγω της απεργίας στη Ραφήνα
- Οι ενδεκάδες του Πορτογαλία – Κροατία: Μέσα Ρονάλντο – Μόντριτς, γράφει Ιστορία ο CR7 (pics)
- Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Dow, βουτιά για τον Nasdaq

