Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Ευθύνη της κυβέρνησης το χάος με τα σκουπίδια

ΝΔ: Ευθύνη της κυβέρνησης το χάος με τα σκουπίδια

«Το χάος με τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με τα ψέματα, τις υποσχέσεις και την ανευθυνότητα δημιουργούν πρόβλημα για την δημόσια υγεία και δυσφημούν τη χώρα εν μέσω τουριστικής περιόδου» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Το χάος με τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με τα ψέματα, τις υποσχέσεις και την ανευθυνότητα δημιουργούν πρόβλημα για την δημόσια υγεία και δυσφημούν τη χώρα εν μέσω τουριστικής περιόδου» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αυτοί κυβερνούν, αυτοί αποφασίζουν, αλλά πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε. Η ΝΔ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση: Καλούμε τους εργαζομένους να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο και ο πρωθυπουργός να αναλάβει την ευθύνη για να αρθεί το αδιέξοδο. Πρέπει να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα, να συναφθούν νέες συμβάσεις και να διερευνηθούν δυνατότητες συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα» συνέχισε ο κ. Κικίλιας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες του κρατικού μηχανισμού», επισημαίνοντας ότι η όποια απόφαση, ενδεχομένως και της επίταξης, μπορεί να γίνει μόνο με υπογραφή του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός καλείται να πάρει θέση, κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμη ότι η ΝΔ επιμένει στο θέμα των φερόμενων παρεμβάσεων του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, στην υπόθεση του Noor 1 και καταθέτει επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

«Η ΝΔ καταθέτει επίκαιρη επερώτηση: Γιατί ο κ. Καμμένος μίλησε 12 φορές με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη; Πώς εξηγείται η διάρκεια των 21 λεπτών συνομιλία, όταν μάλιστα ο κ. Καμμένος είπε ότι απλώς τον προέτρεψε να καταθέσει όσα στοιχεία διαθέτει; Στο πλαίσιο ποιας αρμοδιότητας του κ. Καμμένου έλαβε χώρα η συνομιλία; Πώς γνώριζε ο Γιαννουσάκης ότι θα δεχόταν επίσκεψη εισαγγελικού λειτουργού στην φυλακή; Υπήρξε επικοινωνία του Γιαννουσάκη με τον Χριστοφορίδη που άσκησε πίεση σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιαννουσάκης; Γιατί δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τον αξιωματικό του λιμενικού; Θα καταθέσει την λίστα των τηλεφωνικών του επαφών του κ. Καμμένου;» έθεσε τα ερωτήματα ο κ. Κικίλιας.

Ανέφερε ακόμη ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε άγνοια για το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός τις ενέργειες του υπουργού Αμύνης. «Καλούμε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει: γνώριζε ή όχι τις συνομιλίες;» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Όσον αφορά την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια, είπε: «Η απόφαση είναι πολιτική και προέρχεται από τον πολιτικό προϊστάμενο. Αποτελεί επισφράγιση της αποτυχίας τους. Στον τομέα της τάξης και της ασφάλειας η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως. Με την χθεσινή του απόφαση ο υπουργός αποδέχθηκε ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο. Σε μία ειρηνική εκδήλωση έδωσε απαγορευτικό».

Ο κ. Κικίλιας προσέθεσε πως σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία της πρότασής του: κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν, δεσμευόμενος ότι θα εξασφαλίσει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Τέλος ανακοίνωσε ότι αύριο, Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024