Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκόνταψε πάλι στους Ρεπουμπλικάνους η κατεδάφιση του Obamacare

Σκόνταψε πάλι στους Ρεπουμπλικάνους η κατεδάφιση του Obamacare

Εξαιρετικά ανθεκτικός αποδεικνύεται ο νόμος για την υγειονομική περίθαλψη που πέρασε ο Μπαράκ Ομπάμα, γνωστός ως Obamacare. Οι Ρεπουμπλικάνοι αποφάσισαν την αναβολή της ψηφοφορίας του νέου νομοσχεδίου στη Γερουσία, καθώς δεν βγαίνουν τα κουκιά.

Εξαιρετικά ανθεκτικός αποδεικνύεται ο νόμος για την υγειονομική περίθαλψη που πέρασε ο Μπαράκ Ομπάμα, γνωστός ως Obamacare.

Οι Ρεπουμπλικάνοι αποφάσισαν την αναβολή της ψηφοφορίας του νέου νομοσχεδίου στη Γερουσία, καθώς δεν βγαίνουν τα κουκιά.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ έδωσε νέα ημερομηνία: την εβδομάδα μετά την 4η Ιουλίου, Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ο ίδιος πάντως, όπως αναφέρουν πολιτικοί παρατηρητές στην Ουάσινγκτον, θεωρείται «μάγος» στο να βρίσκει λύσεις σε τέτοια ζητήματα.

Όπως προκύπτει, οκτώ γερουσιαστές δεν θέλουν να ψηφίσουν το νέο νομοσχέδιο, τη στιγμή που οι Ρεπουμπλικάνοι δεν μπορούν να χάσουν περισσότερους από δύο ψήφους στο Σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι Γερουσία ελέγχεται από το κόμμα που στηρίζει τον Τραμπ με 52 έδρες (επί συνόλου 100). Οι Δημοκρατικοί έχουν 46, ενώ υπάρχουν και δύο ανεξάρτητοι που κλίνουν προς τους Δημοκρατικούς.

Με δεδομένη την απόλυτη άρνηση των Δημοκρατικών να στηρίξουν το νόμο που καταργεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του τέως προέδρου, οι Ρεπουμπλικάνοι χρειάζονται τουλάχιστον 50 ψήφους που είναι ακριβώς το 50% της Γερουσίας. Στην περίπτωση της ισοψηφίας, το πρόβλημα λύνει η ψήφος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ κάλεσε στον Λευκό Οίκο τους γερουσιαστές του κόμματός του σε μια προσπάθεια να τους πείσει για την ανάγκη να στηρίξουν το νομοσχέδιο, αλλά και την προσωπική του προεκλογική δέσμευση να καταργήσει το Obamacare.

Φαίνεται όμως ότι ακόμα δεν έχουν πειστεί όλοι. Η Γερουσία θα έχει δύο εβδομάδες προθεσμία μετά την 4η Ιουλίου για να ψηφίσει το νομοσχέδιο. Μετά το Κογκρέσο θα πάει διακοπές.

Η εμφάνιση επιπλέον διαφωνούντων στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων συνέπεσε χρονικά με τη δημοσίευση έρευνας κοινοβουλευτικής επιτροπής, σύμφωνα με την οποία, 22 εκατομμύρια Αμερικανοί θα μείνουν χωρίς περίθαλψη, αν περάσει το νομοσχέδιο.

Οι Δημοκρατικοί προσπαθούν μάλιστα να κερδίσουν τη μάχη και σε επίπεδο επικοινωνίας: δεκάδες βουλευτές συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά του Κογκρέσου, κρατώντας τεράστιες φωτογραφίες πολιτών κάθε ηλικίας που θα μείνουν ανασφάλιστοι, αν καταργηθεί το Obamacare.

Aλλά και στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπήρξε δυστοκία μέχρι τελικά να ψηφιστεί ο νόμος που τώρα είναι στη Γερουσία.

Αρκετοί βουλευτές από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αντιδρούσαν στις υπερβολικές περικοπές της περίθαλψης σε ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες. Τελικά, βρέθηκε ένας συμβιβασμός,

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024