
Πρόστιμο 75.000 ευρώ σε εταιρεία για αποστολή spam
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλλε πρόστιμο 75.000 ευρώ σε εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ που έστελνε παράνομα, μέσω e-mail, μεγάλο αριθμό μηνυμάτων αζήτητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας (spam) σε παραλήπτες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλλε πρόστιμο 75.000 ευρώ σε εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ που έστελνε παράνομα, μέσω e-mail, μεγάλο αριθμό μηνυμάτων αζήτητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας (spam) σε παραλήπτες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
Η αποστολή των spam γινόταν για την εμπορική προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Για την αποστολή των spam δεν υπήρχε η προηγούμενη συγκατάθεση των παραληπτών, ούτε αυτοί είχαν προηγούμενη συναλλακτική επαφή ή άλλη επαφή επαγγελµατικού χαρακτήρα, µε την εν λόγω εταιρεία.
Κατά την υπ΄ αριθμ. 50/2017 απόφαση της Αρχής, το πρόστιμο επιβλήθηκε για «παράνομη αποστολή εξαιρετικά μεγάλου αριθμού μηνυμάτων αζήτητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας για το σκοπό της απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών (παράβαση του άρθρου 11 του ν. 3471/2006) καθώς και για παράβαση της διάταξης του άρθρο 4 παράγραφος 5 του ν. 3471/2006, η οποία αφορά στην παρακολούθηση της απόδοσης των διαφημιστικών μηνυμάτων μέσω πρόσβασης σε πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον τερματικό εξοπλισμό των χρηστών».
Τέλος, στην εταιρεία επιβλήθηκε από την Αρχή η καταστροφή του επίμαχου αρχείου των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τηρούνται χωρίς την ύπαρξη συγκατάθεσης των παραληπτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο γιος των Τζόνι Ντεπ και Βανέσα Παραντί μπαίνει στον χώρο του θεάματος
- Σε έχω δει, κάπου σε ξέρω: Οι νυν μας μοιάζουν με τους πρώην μας;
- Το «μάθημα» από το Στρασβούργο για την ελευθερία του λόγου
- Πιλοτική εφαρμογή για τετραήμερη εργασία στον ΟΤΕ
- Αυξήσεις έως 50 ευρώ τον μήνα για 671.586 συνταξιούχους
- Στο ναδίρ η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στους θεσμούς



