Σκουρλέτης: Οι 2.500 θέσεις στους ΟΤΑ μπορεί να γίνουν πολλές παραπάνω
Με την διαβεβαίωση ότι η ρύθμιση του υπουργείου για τον διαγωνισμό των συμβασιούχων στην καθαριότητα των ΟΤΑ είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, το Ελεγκτικό Συνεδρίου και ταυτοχρόνως είναι κοινωνικά αποδεκτή, ο Πάνος Σκουρλέτης προέβη σε βελτιωτικές αλλαγές μετά την συνάντηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό. «Μπορούν να γίνουν πολλές παραπάνω οι 2.500 θέσεις» είπε μάλιστα ο υπουργός.
Με την διαβεβαίωση ότι η ρύθμιση του υπουργείου για τον διαγωνισμό των συμβασιούχων στην καθαριότητα των ΟΤΑ είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, το Ελεγκτικό Συνεδρίου και ταυτοχρόνως είναι κοινωνικά αποδεκτή, ο Πάνος Σκουρλέτης προέβη σε βελτιωτικές αλλαγές μετά την συνάντηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με αυτές, στον διαγωνισμό δεν προσδιορίζεται το όριο ηλικίας των συμμετεχόντων καθώς -όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στη Βουλή- με αυτό τον τρόπο εργαζόμενοι που βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης και έχουν δουλέψει αρκετά χρόνια -ακόμη κι αν δεν εργάστηκαν συνεχόμενα- στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν αποστερούνται της μοριοδότησης.
Ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε την ΝΔ, ότι ετοιμάζεται -κατά την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ- να μην υιοθετήσει την πρόταση του προέδρου για αναστολή της απεργίας.
«Επιλέγετε αυτή την στιγμή, χάριν της ομηρίας σας σε ιδεοληπτικές απόψεις, να βυθίζετε η χώρα στα σκουπίδια για να παραδώσετε τον τομέα αυτό στα κερδοσκοπικά συμφέρονται που υπηρετείτε» είπε προς την αξιωματική αντιπολίτευση.
Επιτέθηκε στη ΝΔ σημειώνοντας: «Λέτε καμία πρόσληψη και να συνεχιστεί το καθεστώς που υπάρχει, για να βάλετε δικούς σας ανθρώπους να φέρουν ιδιωτικές εταιρείες». «Θέλετε απολυμένους 6.100 ανθρώπους; Θέλετε μόνιμες θέσεις εργασίας μέσα από έναν ανοιχτό διαγωνισμό που όμως πρέπει να λαμβάνει υπόψη του και την εμπειρία των ανθρώπων που δουλεύουν μέχρι τώρα; Αφήστε τις υπεκφυγές».
Διευκρίνισε ότι με την τροπολογία δίδεται η δυνατότητα στην Αυτοδιοίκηση, με τα μέσα που διαθέτει, να μην υπάρξει κάποιο κενό και να οδηγηθούμε σε νέες συμβάσεις για όσο διάστημα θα πρέπει να γίνει το αυτονόητο: Δηλαδή, μόνιμες και σταθερές θέσεις στην καθαριότητα, με βάση την νομοθεσία και με βάση τα αιτήματα που θα καταθέσουν οι Δήμοι.
Ο περιορισμός που υπάρχει είναι τα ανταποδοτικά έσοδα, μέσα από τα οποία πληρώνονται αυτές οι υπηρεσίες και πρέπει να καλύπτουν τον προϋπολογισμό των εργαζόμενων, εξήγησε ο υπουργός.
«Μπορούν να γίνουν πολύ παραπάνω οι 2.500 θέσεις»
Συμπλήρωσε ότι οι δήμαρχοι έχουν την δυνατότητα, μέσα από τους Οργανισμούς -που τους δίνεται η δυνατότητα να επικαιροποιήσουν- να καταθέσουν τις ανάγκες τους και διευκρίνισε πως ξεκινάμε καταρχήν με 2.500 θέσεις εργασίας.
«Μπορούν να γίνουν πολύ παραπάνω» ανέφερε ο υπουργός και προσέθεσε πως δίνεται η δυνατότητα, μέσα από γρήγορες αξιολογήσεις των νέων οργανισμών, επιτέλους να μπει ένας τέλος σε αυτό το θολό τοπίο.
ΝΔ: Φωτογραφική προκήρυξη
Της ομιλίας του κ. Σκουρλέτη προηγήθηκε τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Γεωργαντά, κατά την οποία είπε ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού είναι κλειστή και φωτογραφική, ενώ δεν γίνεται κανένας λόγος για τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων έως τώρα.
«Παρατύπως εγκλωβίζει τους Δήμους και μεταφέρει το πρόβλημα» είπε ο κ. Γεωργαντάς και ζήτησε να γίνει δεκτή η τροπολογία της ΝΔ, για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στην καθαριότητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
- Θεσαλονίκη: Τι λέει η Ryanair για το σπασμένο παράθυρο αεροσκάφους σε πτήση της
- Η επιδημία του Έμπολα στο Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται «αόρατα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
- Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους
- Για «λαϊκισμό» μιλάει ο Μητσοτάκης της αισχροκέρδειας – Με «καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ «ομολογεί» τον φόβο ΝΔ για την επάνοδο Τσίπρα
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442