Διαψεύδει η διοίκηση του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ορθοπεδική Κλινική να αναβάλλει επεμβάσεις λόγω κόστους υλικών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Ορθοπεδική Κλινική του Γ.Ν. "Παίδων Πεντέλης" λειτουργεί κανονικά με βάση τη στελέχωσή της παράγοντας ουσιαστικό έργο αντιμετωπίζοντας το σύνολο των περιστατικών που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, τακτικά και επείγοντα».

Διαψεύδει η διοίκηση του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ορθοπεδική Κλινική να αναβάλλει επεμβάσεις λόγω κόστους υλικών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Ορθοπεδική Κλινική του Γ.Ν. «Παίδων Πεντέλης» λειτουργεί κανονικά με βάση τη στελέχωσή της παράγοντας ουσιαστικό έργο αντιμετωπίζοντας το σύνολο των περιστατικών που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, τακτικά και επείγοντα».

Επιπλέον, δηλώνει κατηγορηματικά ότι «κανένα προγραμματισμένο εντός του 2017 χειρουργείο δεν έχει αναβληθεί ή ακυρωθεί λόγω έλλειψης πόρων» και χαρακτηρίζει ατυχή τον τίτλο δημοσιεύματος που έκανε λόγο για «έλλειψη χρημάτων, στάση χειρουργείων».

Η διοίκηση του «Παίδων Πεντέλης» παραπέμπει δε προς επίρρωση των λεγομένων της στη λίστα χειρουργείου, όπου είναι καταγεγραμμένα όλα τα περιστατικά, βάσει νόμου, και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου.

Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου διευκρινίζεται ότι ήδη με την έγκριση της α’ τροποποίησης του προϋπολογισμού 2017 έχει αυξηθεί κατά 10.000 ευρώ (από 60.000 ευρώ σε 70.000 ευρώ) ο προϋπολογισμός για τα ορθοπεδικά υλικά «και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη περεταίρω αύξησή του στη διάρκεια του χρόνου με βάση πάντα τις ανάγκες και τις αντίστοιχες δυνατότητες».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr