Είσαι άνω των 40; Σιγά μη σε προσλάβω
Κι εγώ είμαι πλέον 51 :-(
Όλοι γνωρίζουμε πως οι επιχειρήσεις δεν προσλαμβάνουν ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Πώς ορίζεται όμως το μεγάλης;
Ένας Σουηδός ερευνητής δημιούργησε μια σειρά από ψεύτικα βιογραφικά και τα έστειλε σε διάφορες εταιρείες που αναζητούσαν προσωπικό. Τα βιογραφικά ήταν ακριβώς ίδια σε όλα τα χαρακτηριστικά και τις γνώσεις του εργαζομένου εκτός από την ηλικία.
Τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Από την ηλικία των 40 ετών και μετά οι ευκαιρίες απασχόλησης γίνονται σταδιακά όλο και πιο σπάνιες για όσους αναζητούν εργασία. Όσο δε αυξάνεται η ηλικία τόσο πιο δραματική είναι η πτώση της ανταπόκρισης των εργοδοτών στα βιογραφικά των υποψηφίων.
Οι θεωρίες για τα κίνητρα των εργοδοτών είναι πολλές αλλά τελικά τίποτε από αυτά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αν είσαι μεγάλος την πάτησες.
Τελικά σχεδόν η μόνη ελπίδα για τους μεγαλύτερης ηλικίας ανέργους είναι η αυτοαπασχόληση. Αν όμως είναι να ανοίξουν κι αυτοί φούρνους, καφενεία, σουβλατζίδικα κομμωτήρια, νυχάδικα κ.λπ. καλύτερα να παραμείνουν άνεργοι. Τουλάχιστον δεν θα πετάξουν τα χρήματά τους σε αγορές τόσο ανταγωνιστικές που μέσα στα πρώτα 2 χρόνια τα περισσότερα νέα μαγαζιά κλείνουν.
Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής
Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.
Γιώργος Επιτήδειος
- Μητσοτάκης για θάνατο Παπαληγούρα – «Με θλίψη αποχαιρετώ έναν ευπατρίδη της πολιτικής»
- Η Ιαπωνία καταργεί την ισοπαλία στο ποδόσφαιρο
- Μετρό: Ο μετροπόντικας «Αθηνά» έφτασε στον Ευαγγελισμό για την επέκταση της γραμμής 4
- Ο Γιάννης Παναγόπουλος δίνει εξηγήσεις μετά τις αποκαλύψεις της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου Χρήματος
- Ναν ή Χέιζ-Ντέιβις: Τελικά ποιος παίρνει τα περισσότερα χρήματα;
- Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη σύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αθηναίων

