Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο ευρωπαϊκός νότος απαντά σε στερεότυπα με τις... «Νύχτες Ντάισελμπλουμ»

Ο ευρωπαϊκός νότος απαντά σε στερεότυπα με τις… «Νύχτες Ντάισελμπλουμ»

Θύελλα αντιδράσεων είχε προκαλέσει η δήλωση του πρόεδρου του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ, περί κατασπατάλησης χρημάτων από πολίτες χωρών του ευρωπαϊκού νότου σε ποτά και γυναίκες. Λίγο καιρό αργότερα, εκπρόσωποι της πολιτικής και του πολιτισμού αποφάσισαν να δώσουν διαφορετική απάντηση στα στερεότυπα μέσω μουσικής. Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο Dijsselbloem Nights: Πολεμώντας τα στερεότυπα, διοργανώνουν την Τρίτη και την Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, ευρωβουλευτές.

Θύελλα αντιδράσεων είχε προκαλέσει η δήλωση του πρόεδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, περί κατασπατάλησης χρημάτων από πολίτες χωρών του ευρωπαϊκού νότου σε ποτά και γυναίκες. Λίγο καιρό αργότερα, εκπρόσωποι της πολιτικής και του πολιτισμού αποφάσισαν να δώσουν μια διαφορετική απάντηση στα στερεότυπα μέσω μουσικής.

Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο Dijsselbloem Nights: Πολεμώντας τα στερεότυπα, διοργανώνουν αύριο, Τρίτη 27 και μεθαύριο, Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες, ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία-απάντηση στις δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών και προέδρου του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι «οι Νότιοι σπατάλησαν τα χρήματά τους στις γυναίκες και στα ποτά» και θα είναι μία γιορτή με μουσική και γεύσεις από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Πορτογαλία.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο Colectivo Garcia Lorca Collectif (Rue des Foulons 47-49, 1000, Βρυξέλλες), ξεκινούν την Τρίτη με γεύσεις και καλλιτέχνες από την Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η Ευανθία Ρεμπούτσικα.

«Όλη αυτή η προσπάθεια ενοχοποίησης της Ελλάδας και των άλλων χωρών του Νότου, που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία στερεοτύπων, πρέπει να πολεμηθεί», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος είχε την ιδέα της πραγματοποίησης των εκδηλώσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη, 27 Ιουνίου: Ελλάδα-Κύπρος-Πορτογαλία

19:00 Έναρξη

19:30 DJ Skar Summer

20:00 Μιχάλης Σπανούδης & Φίλοι

21:00 Ευανθία Ρεμπούτσικα με τους Ηλία Παντελιά, Πάνο Δημητρακόπουλο και Ορέστη Καλαμπαλίκη

22:30 DJ Marisa Mattias, ευρωβουλευτής Bloco de Esquerda-GUE/NGL (Πορτογαλία)

Τετάρτη, 28 Ιουνίου: Ιταλία-Ισπανία

19:00 Έναρξη

19:30 Συγκρότημα ιταλικής μουσικής Têtes de Bois

21:30 DJ Estefania Torres, ευρωβουλευτής Podemos-GUE/NGL (Ισπανία)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024