Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Φρούριο» το Αμβούργο ενόψει της Συνόδου της G20

«Φρούριο» το Αμβούργο ενόψει της Συνόδου της G20

Τουλάχιστον 7.000 διαδηλωτές αναμένεται να συρρεύσουν στο Αμβούργο τον Ιούλιο στο πλαίσιο της συνόδου της G20 και η αστυνομία προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, δήλωσε ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας της Γερμανίας. Συνολικά, 20.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στους δρόμους της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γερμανίας.

Τουλάχιστον 7.000 διαδηλωτές αναμένεται να συρρεύσουν στο Αμβούργο τον Ιούλιο στο πλαίσιο της συνόδου της G20 και η αστυνομία προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, δήλωσε ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας της Γερμανίας.

Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως θα συμμετάσχουν στη σύνοδο της G20 την 7η και 8η Ιουλίου. Η φρούρηση της Συνόδου στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας αποτελεί πρόκληση για τους 20.000 αστυνομικούς που θα αναπτυχθούν με στόχο την αποτροπή επεισοδίων και την προστασία των συμμετεχόντων.

Πρώτη πρόκληση η διαδήλωση που έχει οργανωθεί κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Από την άλλη Τούρκοι εθνικιστές, που υποστηρίζουν τον Ερντογάν, αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία υπέρ του επικεφαλής του τουρκικού κράτους, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν επεισόδια, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

Η αστυνομία αναμένει στην πόλη περίπου 3.000 ακτιβιστές υπέρ του PKK και αντιπάλους τους, υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου.

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του Αμβούργου απαγόρευσε την Παρασκευή με απόφασή του στους αντικαπιταλιστές διαδηλωτές να εγκαταστήσουν καταυλισμό στο πάρκο της πόλης, χρησιμοποιώντας έως και 3.000 σκηνές αλλά και προσφέροντας φαγητό στους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις

Το δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της δημοτικής αρχής του Αμβούργου και της αστυνομίας, απορρίπτοντας το αίτημα να εγκατασταθεί ένας καταυλισμός το διάστημα 30ής Ιουνίου- 9ης Ιουλίου.

Επιπλέον η αστυνομία θα πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια της Συνόδου έναντι μιας πιθανής επίθεσης από ισλαμιστές μαχητές. Εξάλλου, μεταξύ άλλων, αναμένεται να παραστούν οι πρόεδρος των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024