Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
ΥΠΕΣ: Ολιγόμηνες συμβάσεις για 6.100 άτομα η λύση που προωθεί η κυβέρνηση
Η λύση που προωθεί η κυβέρνηση για το θέμα των σκουπιδιών είναι να
γίνουν νέες ολιγόμηνες συμβάσεις για 6.100 άτομα, δήλωσε ο υπουργός
Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
Η λύση που προωθεί η κυβέρνηση για το θέμα των σκουπιδιών είναι να γίνουν νέες ολιγόμηνες συμβάσεις για 6.100 άτομα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
«Ήδη, τα τελευταία 24ωρα προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά εργαλεία, που έχουμε στη διάθεσή μας και ταυτόχρονα να κινηθούμε μέσα στα όρια της νομιμότητας, διότι δεν θα ήταν λύση να επιχειρήσουμε να εφαρμόσουμε μια ρύθμιση που θα κριθεί την επαύριο αντισυνταγματική» τόνισε μιλώντας στον Real FM ο κ. Σκουρλέτης.
Αναφερόμενος στο θέμα των σκουπιδιών ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε: «Αυτήν τη στιγμή, πέρα από τα εργασιακά, έχουμε νέα δεδομένα, τους τόνους σκουπιδιών, με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί αυτό, με υψηλές θερμοκρασίες και στην ‘καρδιά’ της τουριστικής περιόδου.
» Και η νομοθεσία έχει και γι’ αυτό αναφορές για το πώς να αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις. Tα σκουπίδια μπορούν να μαζευτούν με αντίστοιχου τύπου προβλεπόμενες συμβάσεις που θα γίνουν» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο κ. Σκουρλέτης συμπλήρωσε: «Προσπαθούμε να βρούμε μια ρύθμιση μέχρι να βγουν οι νέες, μόνιμες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην καθαριότητα μέσω ΑΣΕΠ, μία διαδικασία, η οποία θέλει περίπου 6 έως 8 μήνες. Επεξεργαζόμαστε μια λύση που να δίνει τη δυνατότητα στους υφιστάμενους, μέχρι τώρα, εργαζόμενους να απασχοληθούν σε αυτό διάστημα».
Στο ερώτημα αν εννοεί μία σύμβαση λίγων μηνών, ο ίδιος απάντησε. «Ακριβώς, αυτή είναι η προσπάθεια μας. Εκεί έχουμε βάλει όλα τα νομικά εργαλεία που έχουμε. Συζητάμε με έγκριτους νομικούς και νομικούς που υπηρετούν στα ανώτατα δικαστήρια, ώστε να έχουμε μία θωρακισμένη λύση».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου