Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρία πλωτά ασθενοφόρα θα ενταχθούν στο στόλο του Λιμενικού Σώματος

Τρία πλωτά ασθενοφόρα θα ενταχθούν στο στόλο του Λιμενικού Σώματος

Τις τεχνικές λεπτομέρειες για την προμήθεια, τον ειδικό εξοπλισμό και τη στελέχωση τριών σκαφών του Λιμενικού Σώματος που θα χρησιμοποιηθούν από το επόμενο καλοκαίρι ως πλωτά ασθενοφόρα, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και στελέχη της Β’  Υγειονομικής Περιφέρειας.

Τις τεχνικές λεπτομέρειες για την προμήθεια, τον ειδικό εξοπλισμό και τη στελέχωση τριών σκαφών του Λιμενικού Σώματος που θα χρησιμοποιηθούν από το επόμενο καλοκαίρι ως πλωτά ασθενοφόρα, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και στελέχη της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η προκήρυξη για την προμήθεια των τριών σκαφών αναμένεται να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ από το επόμενο καλοκαίρι θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας των τριών σκαφών, έχει εξασφαλιστεί από το διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδας-Κύπρου με 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Τα συγκεκριμένα σκάφη εκτός τη στελέχωσή τους από λιμενικούς θα έχουν γιατρό και νοσηλευτή του ΕΚΑΒ, ενώ θα έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για τη μεταφορά ενός ασθενούς που χρήζει περίθαλψης.

Τα σκάφη θα δραστηριοποιούνται σε όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων και του Βόρειου Αιγαίου, ενώ θα λαμβάνουν μέρος και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024