Σειρά παρεμβάσεων - πρωτοβουλιών, με στόχο τη διόρθωση χρόνιων δυσλειτουργιών και την εμπέδωση μιας νέας αναπτυξιακής δυναμικής στα λιμάνια, αρχίζει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σειρά παρεμβάσεων – πρωτοβουλιών, με στόχο τη διόρθωση χρόνιων δυσλειτουργιών και την εμπέδωση μιας νέας αναπτυξιακής δυναμικής στα λιμάνια, αρχίζει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση και σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα και αφορούν την αναμόρφωση των διοικητικών δομών που έχουν νευραλγική σημασία για την ανάπτυξη. Τέτοια δομή είναι και τα λιμάνια.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ), εκτιμά ότι ο τομέας των λιμενικών δραστηριοτήτων και κατ’ επέκταση το Σύστημα Λιμενικής Διακυβέρνησης, συγκαταλέγονται μεταξύ των τομέων εκείνων, που χρήζουν αναμόρφωσης. Για το σκοπό αυτό, συστάθηκε Ομάδα Εργασίας, με αντικείμενο τη διενέργεια διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τον εκσυγχρονισμό του Συστήματος Λιμενικής Διακυβέρνησης.

Με έγγραφό του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσκαλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς διαχείρισης, τις δευτεροβάθμιες ενώσεις λιμένων, δήμων, περιφερειών, συνδικαλιστικούς φορείς, επιμελητήρια και γενικά διαχειριστές, παρόχους και χρήστες λιμενικών υπηρεσιών, να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση, απαντώντας στο συνημμένο ερωτηματολόγιο.

Τους καλεί ακόμα να καταχωρήσουν τις απόψεις τους στην ειδική ιστοσελίδα της Ανοικτής Διακυβέρνησης και στη διεύθυνση: www.opengov.gr/ynanp_ggllpne_limeniki_diakivernisi

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουλίου 2017.

Στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι συναντήσουν τεχνικά προβλήματα, μπορούν να στείλουν τις απόψεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dlpb@yna.gov.gr

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr