Βαθιά ανάσα για τους Ρεπουμπλικάνους η νίκη στην Ατλάντα
Η μάχη επρόκειτο να είναι περίπατος και εξελίχθηκε σε εκλογικό θρίλερ με αποτέλεσμα να δαπανηθούν τεράστια ποσά στην προεκλογική εκστρατεία. Οι Δημοκρατικοί ήθελαν να κερδίσουν την έδρα στην Ατλάντα για να δείξουν ότι ο Τραμπ δεν είναι δημοφιλής. Τελικά, οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν.
Η μάχη επρόκειτο να είναι περίπατος και εξελίχθηκε σε εκλογικό θρίλερ με αποτέλεσμα να δαπανηθούν τεράστια ποσά στην προεκλογική εκστρατεία.
Οι Δημοκρατικοί ήθελαν να κερδίσουν την έδρα στην Ατλάντα της Τζόρτζια για να δείξουν ότι ο Τραμπ δεν είναι δημοφιλής. Τελικά, οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν. Η Κάρεν Χάντελ πήρε την έδρα με 53%, έναντι 47% για τον νεαρό Τζον Όσοφ.
Η έδρα είχε μείνει κενή μετά την υπουργοποίηση του βουλευτή Τομ Πράις, ο οποίος ανέλαβε το υπουργό Υγείας στην κυβέρνηση Τραμπ.
Ο ίδιος ο πρόεδρος συνεχάρη την Χάντελ, αλλά και τον αντίπαλό της.
Περισσότερα από 45 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν στη βουλευτική μάχη της Τζόρτζια, ποσό ρεκόρ για τα δεδομένα των ΗΠΑ.
Ο 30χρονος Όσοφ, υποψήφιος των Δημοκρατικών και με ελάχιστη πολιτική εμπειρία, αποτέλεσε τη μεγάλη πρόκληση που δημιούργησε αρκετό πονοκέφαλο στους Ρεπουμπλικάνους, αφού παραλίγο να κερδίσει εκείνος την έδρα στον πρώτο γύρο, όταν άγγιξε το 50%.
Η δεύτερη πιο ακριβή εκλογική μάχη ήταν αυτή του Πολ Ράιαν (επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων) το 2016, όπου ο αγώνας για τη νίκη κόστισε 21 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
- Δεκατρείς σφαίρες πισώπλατα
- Η άνοδος των «γκρι διαζυγίων»: Γιατί οι Baby Boomers αφήνουν πίσω το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»
- Ο Θοδωρής Φέρρης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442