Να καταθέσει άμεσα στην Εξεταστική για την Υγεία ζητεί ο Ανδρ.Λοβέρδος
Να καταθέσει άμεσα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία ζητεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μετά τα όσα ακούστηκαν κατά τις καταθέσεις στην Επιτροπή.
Να καταθέσει άμεσα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία ζητεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο κ. Λοβέρδος ζητεί να καταθέσει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής, στις 22 Ιουνίου 2017, ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν στην μεθεπόμενη.
Στην επιστολή του προς τον κ. Μπαλωμενάκη ο κ. Λοβέρδος αναφέρει: «Στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής ακούστηκαν, για θέματα γνωστά στη Βουλή και την Δικαιοσύνη από το 2011 και το 2012 ήδη, αιτιάσεις ανυπόστατες, αντιφατικές και ορισμένες φορές στερούμενες σοβαρότητος από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Είναι καταφανές ότι με την επιστράτευση ενός τέτοιου ανθρώπου επιχειρείται η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων και ολοφάνερων πολιτικών σκοπιμοτήτων.
» Λόγοι πολιτικής δεοντολογίας αλλά και εντιμότητας επιβάλλουν, μετά τις τρεις αυτές συνεδριάσεις, να ακουστούν οι υπουργοί Υγείας που είχαν την εποπτεία της λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν.
» Ως υπουργός Υγείας την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Μαίο του 2012 ζητώ να καταθέσω στην Επιτροπή σας στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, δηλαδή σε αυτή της 22ας Ιουνίου 2017. Και αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε στη μεθεπόμενη συνεδρίασή σας, όποτε αυτή προσδιοριστεί.
» Άλλως, αν αφεθεί μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις σας και στις καταθέσεις των διατελεσάντων υπουργών Υγείας, και σε κάθε περίπτωση στη δική μου κατάθεση, η μεθόδευση της δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων θα καταστεί πέραν από καταφανής και απροσχημάτιστη».
Παράλληλα, με ανακοίνωσή του προς τον Τύπο ο πρόεδρος του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νικόλαος Πανταζόπουλος, δηλώνει ότι έχει θέσει στη διάθεση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία τους τραπεζικούς λογαριασμούς του, το άνοιγμα των οποίων ζήτησε, «ώστε να αποδειχθούν ποιοι είναι οι ψεύτες και οι διεφθαρμένοι που όλα αυτά τα έτη λυμαίνονταν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό».
Επίσης, στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη για όσα συκοφαντικά ακούστηκαν για το πρόσωπό του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Κλέλια Ανδριολάτου: Φωτογραφίζονται στα γυρίσματα του Maestro
- Χανταϊός: Σε επιφυλακή οκτώ χώρες για πιθανή διασπορά μέσω επιβατών στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius
- Το Ελ Νίνιο θα κάνει το 2027 την πιο καυτή χρονιά;
- Ο Ρονάλντο μέτοχος σε εταιρείας 4 δισεκατομμυρίων!
- Λυσιστράτη: Η ξεκαρδιστική όπερα του Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
- Μια κυβέρνηση σε αποδρομή δεν μπορεί να φαντασιώνεται ότι θα αλλάξει το θεσμικό DNA της χώρας
- Κρήτη: Στη φυλακή ο 54χρονος και η σύζυγός του για τη δολοφονία του Νικήτα – Τι είπαν στις απολογίες τους
- Φορολογικές δηλώσεις: Σπριντ για το bonus 4%
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442