
Στα 3,9 δισ. ευρώ τα χρέη Γενικής Κυβέρνησης στους ιδιώτες τον Απρίλιο
Στα 3,907 δισ. ευρώ μειώθηκε τον Απρίλιο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα έναντι 3,955 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Μάρτιο. Τον Απρίλιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων προς τον ιδιωτικό τομέα περιορίστηκαν στα 1,050 δισ. ευρώ έναντι 1,120 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Πρωταθλητές στα χρέη τα Ταμεία.
Στα 3,907 δισ. ευρώ μειώθηκε τον Απρίλιο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα έναντι 3,955 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Μάρτιο.
Τον Απρίλιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων προς τον ιδιωτικό τομέα περιορίστηκαν στα 1,050 δισ. ευρώ έναντι 1,120 δισ. ευρώ τον Μάρτιο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε τη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την πορεία των πιστώσεων – πληρωμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι από την αρχή του έτους διατέθηκαν μέσω του προϋπολογισμού προς τους φορείς χρηματοδοτήσεις ύψους 168,5 εκατ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους και εξοφλήθηκαν τελικά υποχρεώσεις ύψους 243,8 εκατ. ευρώ.
Επίσης διατέθηκαν χρηματοδοτήσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ για την τακτοποίηση εκκρεμών επιστροφών φόρων ενώ οι τελικές επιστροφές ανήλθαν σε 75,2 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα τον Απρίλιο διατέθηκαν πιστώσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ (όσο και τον Μάρτιο) για την ικανοποίηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και καταβλήθηκαν για τον σκοπό αυτόν 42,1 εκατ. ευρώ ( έναντι 39,1 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο).
Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών:
– Το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων του κρατικού προϋπολογισμού (υπουργεία) προς τον ιδιωτικό τομέα τον Απρίλιο ανήλθε σε 239,4 εκατ. ευρώ έναντι 197,8 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.
– Το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανήλθε σε 354,2 εκατ. ευρώ έναντι 363,9 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.
– Το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Νοσοκομείων διαμορφώθηκε σε 599,9 εκατ. ευρώ έναντι 617,9 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.
– Το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης ανήλθε σε 2,262 δισ. ευρώ έναντι 2,311 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο κατέληξε 50χρονος έπειτα από σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα
- Επιλογή σκύλου εργασίας: Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας νέος ιδιοκτήτης
- ΕΛ.Α.Σ.: Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα – Ο συμβολισμός πέρα από ένα νέο κόμμα
- Γαλλία: Ισραηλινή παρέμβαση στις δημοτικές εκλογές ερευνούν οι αρχές
- Έπος: Με τον Μπαρτζώκα στο… πέτο, εμφανίστηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο δείπνο της ΚΑΕ (pics)
- Δανάη Μπάρκα: «Δεν έχω στείλει προσκλητήρια, δεν έχω πάει για το νυφικό, είμαι ανοργάνωτη»

