Την Τρίτη 11 Ιουλίου πραγματοποίηθηκε η παρουσίαση του δίσκου του Σταύρου Ξαρχάκου, «7 Ελεγείες και Σάτιρες». Πρόκειται για ένα έργο για πιάνο και φωνή με επτά καινούργια τραγούδια που μελοποίησε ο Σταύρος Ξαρχάκος σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, του Θοδωρή Γκόνη και της Λίνας Νικολακοπούλου.
Τα τραγούδια ερμηνεύει ο ίδιος ο συνθέτης, δίνοντας τους ένα ειδικό βάρος, ενώ στο πιάνο τον συνοδεύει ο Νεοκλής Νεοφυτίδης. Την έκδοση κοσμούν έργα του ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη, ο οποίος τα παραχώρησε ευγενικά προσθέτοντας στην κυκλοφορία του δίσκου ακόμη μια είδηση.
Το έργο εκδίδεται μετά από πολλά χρόνια δισκογραφικής απουσίας του Σταύρου Ξαρχάκου. Το πολιτικό σήμα που ο συνθέτης διατυπώνει στο συνοδευτικό σημείωμα του στο δίσκο αλλά και διατρέχει ως θεματική τους στίχους των επτά αυτών τραγουδιών, είναι και ευκρινές και σημαντικό. Και τέλος η επιλογή του να ερμηνεύσει ο ίδιος αυτά τα τραγούδια, δίνοντάς τους τη σημασία του ντοκουμέντου, τα καθιστά ιδιαίτερα.
Το άλμπουμ κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο.
Δείτε στιγμιότυπα από την παρουσίαση του δίσκου στην αρχή του άρθρου
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών