Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προβολές με ελεύθερη είσοδο στην Αθήνα

Προβολές με ελεύθερη είσοδο στην Αθήνα

...

Αγγελική Στελλάκη

Οι καλοκαιρινές μπόρες μπορεί να ξεγελούν, αλλά το καλοκαίρι έχει φτάσει. Οι θερινοί έχουν ανοίξει και κάθε εβδομάδα νέες ταινίες βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το σινεμά μπορεί να είναι και μία πολύ οικονομική ή και καθόλου δαπανηρή έξοδος. Το αποδεικνύει η πληθώρα προβολών με ελεύθερη είσοδο που πραγματοποιούνται στην Αθήνα.

Το in.gr συγκέντρωσε κάποιες από τις προβολές που πραγματοποιούνται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα (και όχι μόνο):

7ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

Κινηματογραφικές εκπλήξεις μάς επιφυλάσσει το 7ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας που πραγματοποιείται σε άγνωστες και γνωστές γωνιές της πρωτεύουσας. Η έναρξη του Φεστιβάλ -το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)- έγινε πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών με την προβολή της ταινίας «Η Παρέα των Λύκων».

Η διοργάνωση συνεχίζεται τη Δευτέρα 19 Ιουνίου με την προβολή της ταινίας «Οι Περιπέτειες της Πρισίλα, Βασίλισσας της Ερήμου». Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στην Ακαδημία Πλάτωνος (Μοναστηρίου 137). Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής θα προβληθεί το θρυλικό «Stop Making Sense» (1984) του Τζόναθαν Ντέμι. Σε αυτό ο σκηνοθέτης καταγράφει τρεις live εμφανίσεις των Talking Heads. Ελληνικό σινεμά για την προβολή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Ιουνίου. Στο Άλσος Νέας Σμύρνης θα προβληθεί το «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου. Ο Ιούνιος ολοκληρώνεται με τρεις ακόμα προβολές: τη Δευτέρα 26 Ιουνίου προβάλλεται «Ο Νότος» του Βίκτορ Ερίθε στο Νομισματικό Μουσείο, την Τετάρτη 28 Ιουνίου πραγματοποιείται η προβολή της ταινίας «Επικίνδυνα Χρόνια» του Πίτερ Γουίαρ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, ενώ την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Ερωτικό Κτήνος» του Τζόναθαν Γκλέιζερ στο Άλσος Πετραλώνων (εντός του γηπέδου μπάσκετ).

Προβολές στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στον κήπο της Γαλλικής Σχολής Αθηνών. Στις 21 Ιουνίου, στις 21:30 το βράδυ θα προβληθεί η ταινία «Όλα τα Πρωινά του Κόσμου» (1991) του Αλέν Κορνό. Στις 4 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία «Μια Γυναίκα στο παράθυρό της» (1976) του Πιέρ Γκαρνιέ – Ντεφέρ. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου

Για 8η χρονιά επιστρέφει το Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου που διοργανώνεται στο Ίδρυμα Κακογιάννης. Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες επιστημονικής φαντασίας, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 24 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την 1η Ιουλίου. Η είσοδος είναι, φυσικά, ελεύθερη και οι θεατές μπορούν να απολαύσουν τα κινηματογραφικά διαμάντια του Ζορζ Μελιέ, το 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα του Στιούαρτ Πάτον, ή το The Lost World (1925) του Χάρι Χόιτ.

Προβολές στο ΚΠΙΣΝ

Οι προβολές στον χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζονται και φέτος. Την Παρασκευή 14 Ιουλίου θα προβληθούν «Τα Μυστικά της Κρεβατοκάμαρας» (1959) με τους Ντόρις Ντέι και Ροκ Χάντσον. Την Παρασκευή 21 Ιουλίου θα προβληθεί η κλασική ταινία «Ξυπόλυτοι στο Πάρκο» (1967) του Τζιν Σακς με τη Τζέιν Φόντα και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Η προβολή γίνεται στο Ξέφωτο. Μία εβδομάδα μετά, την Παρασκευή 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η προβολή του Νευρικού Εραστή του Γούντι Άλεν. Η ταινία συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια ζωής (ενώ το «Ξυπόλυτοι στο Πάρκο» γίνεται 40 ετών). Η προβολή του «Νευρικού Εραστή» πραγματοποιείται στα Πανοραμικά Σκαλιά. Οι δύο προβολές γίνονται με την αιγίδα της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα.

Αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά πραγματοποιεί ο Δήμος Περιστερίου από την Παρασκευή 16 Ιουνίου και για δέκα ημέρες. Στον κινηματογράφο «Κώστας Γαβράς» (πρώην «Έφη») θα προβληθούν ταινίες του σπουδαίου σκηνοθέτη. Μεταξύ άλλων τα: Κεφάλαιο, Ζ, Η ομολογία, Ο Αγνοούμενος, Αμήν, Το Τσεκούρι κ.ά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Οι προβολές των ταινιών ξεκινούν στις 20:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Φτηνά Τσιγάρα» στο Μεταξουργείο

Την Τρίτη 20 Ιουνίου, στις 19:00 το απόγευμα θα προβληθεί η ταινία «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Η Αθήνα Βράζει». Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Στέκι Σπούτνικ (Κεραμεικού 46, Μεταξουργείο) και η είσοδος θα είναι δωρεάν.


ΚΕΘΕΑ Reload 2.0

Προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΕΘΕΑ Reload 2.0 διοργανώνονται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Μεταξύ άλλων θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Το Κέντρο» και το «Φτερά Αγγέλου».



Εκτός Αθηνών, από τις 14 έως τις 16 Ιουλίου πραγματοποιείται και φέτος το «Σινεμά στο Χωριό», το Parthenών Film Festival. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα στη Χαλκιδική, 5 χλμ. από το Νέο Μαρμαρά. Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024