Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης
Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ υπέβαλε ο Λάμπης Ταγματάρχης στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.
Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ υπέβαλε ο Λάμπης Ταγματάρχης στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.
Ο κ. Παππάς αποδέχθηκε την παραίτηση του κ. Ταγματάρχη και τον ευχαρίστησε θερμά για τις υπηρεσίες του και την ουσιαστική συμβολή του στην αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μετά την επαναλειτουργία της τον Ιούνιο του 2015.
Ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό, ανέφερε πως ολοκληρώθηκε ο πρώτος καθοριστικός κύκλος ομαλής λειτουργίας της ΕΡΤ και ότι παραδίδει την εταιρεία εύρωστη, λειτουργικά σύγχρονη, έχοντας εφαρμόσει διαδικασίες που διασφαλίζουν τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείρισή της.
Ανακοίνωση του υπουργείου
«Μετά από δύο χρόνια ευδόκιμης θητείας, ο Λάμπης Ταγματάρχης αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ. Σε αυτό το διάστημα έφερε εις πέρας με επιτυχία το δύσκολο έργο της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ επιλύοντας τα προβλήματα που σώρευσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση το καταστροφικό «μαύρο». Παρά την σφοδρή κριτική –πολλές φορές κακόπιστη- που δέχθηκε τόσο ο ίδιος όσο και το σύνολο της διοίκησης της ΕΡΤ, κατόρθωσε με επαγγελματισμό και συνέπεια να στήσει από την αρχή έναν σύγχρονο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό».
Ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΡΤ
«Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ ευχαριστούν από καρδιάς τον έως σήμερα Διευθύνοντα Σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη για την προσφορά του στην ανασύσταση και εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ την τελευταία διετία.
Με την εργώδη προσπάθειά του καταφέραμε να ξεπεράσουμε ανυπέρβλητα εμπόδια, να δομήσουμε από την αρχή έναν νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, με διαφανείς διαδικασίες, ορθολογική οικονομική διαχείριση, πλουραλιστικό και ποιοτικό περιεχόμενο. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε για να κάνουμε την ΕΡΤ ακόμα καλύτερη.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοι σκύλοι επιτίθενται τελικά στους ανθρώπους; – Τι δείχνουν τα στοιχεία
- Eurogroup: Το «αγκάθι» του στεγαστικού στο επίκεντρο – Τα μοντέλα που θα συζητηθούν
- Ο Αταμάν συνδέεται με την Μπαρτσελόνα
- Χαλκίδα: Ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού λόγω ακύρωσης δρομολογίων – Ανακοίνωση της Hellenic Train
- Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποκαλύπτει τι θα κάνει την επομένη της λήξης του «The Late Show»
- Ρωσία – Ουκρανία: Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις – Από δύο νεκροί για κάθε πλευρά
- Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για όπλα και ναρκωτικά
- ΟΗΕ: Ιστορικό «ναι» σε ψήφισμα για την κλιματική αλλαγή – Οι οχτώ χώρες που είπαν «όχι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442