Τροπολογία για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων σε Δημόσιο και ΟΤΑ
Τη δυνατότητα ένταξης μακροχρόνια ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, από 55 έως 67 ετών, σε προγράμματα που καταρτίζονται από τον ΟΑΕΔ, για την απασχόλησή τους στο Δημόσιο προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Τη δυνατότητα ένταξης, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, μακροχρόνια ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, από 55 έως 67 ετών, σε προγράμματα που καταρτίζονται από τον ΟΑΕΔ, για την απασχόλησή τους στον δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, καθώς και στις πάσης φύσεως επιχειρήσεις αυτών, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς στη Βουλή.
Στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η κυβέρνηση είναι να υπάρξει η απαιτούμενη σαφήνεια ως προς τις συντρέχουσες προϋποθέσεις, ώστε αυτή να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την απασχόληση ανέργων 55 έως 67 ετών οι οποίοι, κατά τεκμήριο, πολύ δυσκολότερα από άλλες ηλικιακές ομάδες, θα μπορέσουν να βρουν εργασία και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα χρόνια εργασίας για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνταγή: Φρουτάλια
- Βροχές και αφρικανική σκόνη σήμερα
- Οι τροφές που τα βάζουν με το φούσκωμα
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»
- Γιατί τα έργα της Φρίντα Κάλο δεν πρέπει να φύγουν από το Μεξικό
- Το ένα πράγμα που δεν κάνεις μετά το πρώτο ραντεβού
- Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ σκέπτεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Μαίρη Κατράντζου και Ιζαμπέλα Ροσελίνι δημιουργούν αντικείμενα-φετίχ του στυλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442