Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τη διαχείριση της παραλίας Αναβύσσου διεκδικεί ο Δήμος Σαρωνικού

Τη διαχείριση της παραλίας Αναβύσσου διεκδικεί ο Δήμος Σαρωνικού

Την αυτοδιαχείριση της παραλίας Αλυκών στην Ανάβυσσο διεκδικεί ο Δήμος Σαρωνικού και κλιμακώνει τις αντιδράσεις του ενάντια στα σχέδια της Διοίκησης της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) να αφαιρέσει τη διαχείριση της παραλίας από τον Δήμο.

Την αυτοδιαχείριση της παραλίας Αλυκών στην Ανάβυσσο διεκδικεί ο Δήμος Σαρωνικού και κλιμακώνει τις αντιδράσεις του ενάντια στα σχέδια της Διοίκησης της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) να αφαιρέσει τη διαχείριση της παραλίας από τον Δήμο.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε κινητοποίηση διαμαρτυρίας, με μεταφορά δημοτών από την Ανάβυσσο και τα Καλύβια, αύριο το πρωί, στο Σύνταγμα όπου βρίσκονται τα γραφεία της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την «Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τον επικείμενο διαγωνισμό της ΕΤΑΔ ΑΕ (14-6-2017) για τις Αλυκές της Αναβύσσου (ζώνη παραλίας και αιγιαλού), παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γεώργιος Βλάχος και Αθανάσιος Μπούρας, πολιτευτές και πλήθος κόσμου.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου και η περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Τσούπρα, επιβεβαίωσαν τη θέση της Περιφέρειας Αττικής για τις παραλίες, επισημαίνοντας ότι «η αρμοδιότητα για τη διαχείριση των ακτών θα πρέπει να περάσει στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι εκ των πραγμάτων και σήμερα έχουν την ευθύνη της διαχείρισης (καθαριότητα κλπ)».

Πρότειναν δε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, να αιτηθεί προς την ΕΤΑΔ ΑΕ να συνεργαστεί με τον Δήμο Σαρωνικού, με τον ίδιο τρόπο και τους ίδιους όρους με τους οποίους συνεργάστηκε με τους Δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, σύμφωνα με τις πρόσφατες συμβάσεις που υπόγραψε με τους τρεις Δήμους και να μην προχωρήσει στον διαγωνισμό για τη μίσθωση των χώρων στις Αλυκές Αναβύσσου (καντίνες, ξαπλώστρες και ομπρέλες, πάρκινγκ κα) που θα σημάνει την πλήρη ιδιωτικοποίηση των παραλιών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης, πρότεινε σειρά δράσεων οι οποίες εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία και αφορούν στην διενέργεια διάλογου μεταξύ Δήμου και ΕΤΑΔ, «μόνο επί της πρότασης αξιοποίησης που έχει υποβάλει ο Δήμος για την ανάπλαση της παραλίας των Αλυκών», ενώ προσφέρει και το 20% των μισθωμάτων που θα εισπράττει.
Επίσης, αποφασίστηκαν ενέργειες όπως: αναγραφή μηνύματος ενάντια στο ξεπούλημα της παραλίας Αλυκών στις ηλεκτρονικές πινακίδες του Δήμου και ανάρτηση πανό στην παραλία των Αλυκών, για την ενημέρωση του κοινού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024