Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκατοντάδες συλλήψεις από την αστυνομία σε διαδηλώσεις στη Ρωσία

Εκατοντάδες συλλήψεις από την αστυνομία σε διαδηλώσεις στη Ρωσία

Σε εκατοντάδες προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Ρωσίας, στη διάρκεια διαδηλώσεων στη Ρωσία. Πεντακόσια άτομα συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη, εκατοντάδες συλλήψεις και στη Μόσχα. Νωρίτερα την Δευτέρα συνελήφθη κοντά στο σπίτι του ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών. Φωτορεπορτάζ

Σε εκατοντάδες προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Ρωσίας, στη διάρκεια διαδηλώσεων στη Ρωσία. Πεντακόσια άτομα συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη, εκατοντάδες συλλήψεις και στη Μόσχα.

Σε περισσότερες από 200 συλλήψεις -σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters- προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Ρωσίας, στη
διάρκεια διαδήλωσης στην κεντρική πλατεία Πούσκιν της Μόσχας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, 500 άτομα συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη. Περίπου 3.500 άτομα συμμετείχαν στην διαδήλωση, η οποία δεν είχε λάβει έγκριση από την κυβέρνηση.

Νωρίτερα την Δευτέρα συνελήφθη κοντά στο σπίτι του ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Στη Μόσχα, αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών. Νωρίτερα, η αστυνομία καλούσε τους διαδηλωτές από τα μεγάφωνα να διαλυθούν.

Περίπου 1.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία προς το Κρεμλίνο, αλλά εμποδίστηκαν από οδοφράγματα της αστυνομίας που τοποθετήθηκαν στην οδό Τβερσκάγια, την κύρια εμπορική οδό της Μόσχας.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος διοργάνωσε τη διαδήλωση, συνελήφθη κοντά στην είσοδο του σπιτιού του, την ώρα που κατευθυνόταν προς το σημείο της συγκέντρωσης.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του ηγέτη της αντιπολίτευσης να εμφανιστεί ως το αντίπαλον δέος του Πούτιν στις εκλογές του 2018.

Καταδικάζει ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τις συλλήψεις διαδηλωτών, καλώντας το Κρεμλίνο να απελευθερώσει άμεσα όλους τους ειρηνικούς διαδηλωτές.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σθεναρά τις συλλήψεις εκατοντάδων ειρηνικών διαδηλωτών σε όλη την Ρωσία», τόνισε ο Σον Σπάισερ κατά την συνέντευξη Τύπου.

«Οι συλλήψεις ειρηνικών διαδηλωτών, παρατηρητών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφων αποτελεί μια προσβολή ενάντια στον πυρήνα των δημοκρατικών αξιών», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

«Καλούμε την ρωσική κυβέρνηση να απελευθερώσει άμεσα όλους τους ειρηνικούς διαδηλωτές», πρόσθεσε ο Σπάισερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024