Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Opel Ευρώπης
Η εξαγορά της Opel Ευρώπης από την Groupe PSA ( Peugeot – Citroen) έφερε αλλαγές στην ηγεσία της πρώτης. Συγκεκριμένα, ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, παραιτήθηκε σήμερα από Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και CEO της Adam Opel GmbH.
Η εξαγορά της Opel Ευρώπης από την Groupe PSA ( Peugeot – Citroen) έφερε αλλαγές στην ηγεσία της πρώτης. Συγκεκριμένα, ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, παραιτήθηκε σήμερα από Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και CEO της Adam Opel GmbH.
Όπως δήλωσε ο Dr. Neumann, «Ήταν μία δύσκολη προσωπική απόφαση να μη συνεχίσω με την ομάδα της Opel/Vauxhall όταν περιέλθει στο Groupe PSA. Είμαι περήφανος για την ομάδα, για όλα όσα καταφέραμε μέχρι τώρα, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η μετάβαση της Opel/Vauxhall στην PSA, θα την καταστήσει ακόμα πιο ισχυρή και πιο επιτυχημένη στο μέλλον. Έχω δεσμευτεί να ολοκληρώσω αυτή τη μετάβαση και μετά θα χρειαστώ κάποιο χρόνο προκειμένου να αποφασίσω τις επόμενες κινήσεις μου.»
Παραμένει μέλος του Δ.Σ. μέχρι την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Opel/Vauxhall από το Groupe PSA. Ο Michael Lohscheller, CFO της Opel από το Σεπτέμβριο του 2012, διορίστηκε ομόφωνα διάδοχός του από το Εποπτικό Συμβούλιο, με άμεση ισχύ.
Ο Michael Lohscheller δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Εποπτικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη του. Θα παραμείνουμε στην τρέχουσα πορεία μας και θα συνεχίσουμε να αποκτούμε δύναμη ως μέλος του Groupe PSA. Μετά την αναμενόμενη ολοκλήρωση της μετάβασης, θα αναδυθεί ένας νέος Ευρωπαίος πρωταθλητής. Ανυπομονώ για τα νέα μου καθήκοντα και τη συνεργασία με τη διοικητική ομάδα για την υλοποίηση ενός επιτυχημένου μελλοντικού σχεδίου που θα ωφελήσει τους 38.000 εργαζόμενους και τους μετόχους της Opel/Vauxhall.»
auto.in.gr
- Η Σίτι διάλεξε τον «διάδοχο» του Γκουαρντιόλα
- ΠΑΣΟΚ: Η ακτινογραφία της πρότασης Ανδρουλάκη για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο
- Κίνηση ματ της Νότιας Αφρικής έναντι των ΗΠΑ: Στέλνει πολιτικό του… Απαρτχάιντ να καλοπιάσει τον Τραμπ
- Μαδρίτη: Προκρίθηκε και στο διπλό ο Τσιτσιπάς (2-0, vid)
- Τζεφ Μπέζος και Met Gala πάνε τελικά μαζί;
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στο Δερβένι με έναν σοβαρά τραυματία – ΙΧ συγκρούστηκε με μηχανή
- Κοινωνικός Τουρισμός: Η… κολλημένη πλατφόρμα οδήγησε σε 24ωρη παράταση των αιτήσεων
- LIVE: Τορίνο – Ίντερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442