Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταϊνμάγερ: Βέβαιος για συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Σταϊνμάγερ: Βέβαιος για συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Τη βεβαιότητά του ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου θα έχουμε συμφωνία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει πλήρως όλες τις υποχρεώσεις της και ζητά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων και από την πλευρά των εταίρων, με βάση την αρχή της αλληλεγγύης.

Τη βεβαιότητά του ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου θα έχουμε συμφωνία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Σταϊνμάγερ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι υφιστάμενες διαφορές θα ξεπεραστούν και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια κοινή λύση.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει πλήρως όλες τις υποχρεώσεις της και ζητά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων και από την πλευρά των εταίρων, με βάση την αρχή της αλληλεγγύης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η αλληλεγγύη που πρέπει να δοθεί σήμερα στην Ελλάδα αποτελεί πρόκριμα για ολόκληρη την Ευρώπη: «Να σκεφθούν οι εταίροι ό,τι δικαιούται ο ελληνικός λαός, και να είστε σίγουρος κύριε Πρόεδρε, ότι ο λαός μας θα το ανταποδώσει».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι οι δεσμεύσεις των εταίρων μας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν πρέπει να εμποδιστούν λόγω της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία. Η συμφωνία θα υπάρξει και η Γερμανία δεν πρέπει να σκεφθεί θέματα πολιτικού κόστους, είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Η συμφωνία είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνοντας όμως ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, καθώς το θέμα δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά ανάλογα προβλήματα χρέους αντιμετωπίζουν η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Με τα μέσα που διαθέτει σήμερα η ΕΚΤ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πανευρωπαϊκό πρόβλημα του χρέους. Ο μόνος τρόπος καταπολέμησης της κρίσης χρέους είναι η σημαντική αύξηση του ΑΕΠ και της ανάπτυξης» προσέθεσε.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος είναι αναγκαία η οικονομική και νομισματική ενοποίηση, αλλά η βάση της είναι ο πολιτισμός μας και οι αρχές του ευρωπαϊκού ιδεώδους.

Αναφορικά με το προσφυγικό ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες του πολέμου γιατί αυτός είναι ο ελληνικός πολιτισμός, ενώ επαίνεσε τη στάση της καγκελαρίου Μέρκελ για το προσφυγικό χαρακτηρίζοντάς την γενναία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των κατοχικών επανορθώσεων από τη Γερμανία σημειώνοντας ότι είναι νομικώς ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες, αλλά παρόλα αυτά εμείς θέλουμε το θέμα να λυθεί σστο πλαίσιο της Ευρώπης και του Διεθνούς Δικαίου.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η έκβαση απέδειξε ότι πριν από την απόφαση για το Brexit έπρεπε να υπάρξει περισσότερη ενημέρωση. Όπως είπε είναι μεταξύ των πολιτικών εκείνων που πιστεύουν ότι πρέπει να το ξανασκεφτούν οι Βρετανοί και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα γίνει αν κάνουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο ελκυστική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024