Μοσκοβισί: Οι δανειστές να μην παίζουν με τη φωτιά στο ελληνικό ζήτημα
Οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν θα πρέπει να «παίζουν με τη φωτιά», όσον αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, διεμήνυσε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας ότι η Κομισιόν αυξάνει την πίεση για λύση. «Η Ελλάδα φθάνει στα όρια του τι μπορεί να αποδεχτεί μια κοινωνία» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν θα πρέπει να «παίζουν με τη φωτιά», όσον αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, διεμήνυσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας ότι η Κομισιόν αυξάνει την πίεση για λύση. «Η Ελλάδα φθάνει στα όρια του τι μπορεί να αποδεχτεί μια κοινωνία» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
«Δεν έχουμε συμφωνία ακόμη για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους», πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την επιθυμία για παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Θέλω αληθινά να περάσω ένα πολύ σαφές μήνυμα στους πιστωτές της Ελλάδας: δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά», δήλωσε ο Επίτροπος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να έχουμε μια αποτυχία στο τέλος αυτού του Eurogroup», προειδοποίησε ο Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα «έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της μέχρι τέλους ή σχεδόν».
Ο Επίτροπος δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις κατά το προηγούμενο Eurogroup της 22ας Μαΐου αποτελούν «μια καλή βάση» για τη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας. «Αυτές οι προσπάθειες δεν πρέπει να σπαταληθούν», πρόσθεσε.
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται σε μια στιγμή που ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ πολλαπλασιάζει τις επαφές με τους κύριους παρεμβαίνοντες στο θέμα της Ελλάδας.
Χθες Τετάρτη συνάντησε τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον ολλανδό πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, πριν έχει σήμερα συνομιλίες με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο στόχος του είναι να επιτευχθεί συμφωνία στο επόμενο Eurogroup για «την αποδέσμευση κεφαλαίων που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να αντεπεξέλθει στις προθεσμίες», αλλά να υπάρξει επίσης συμφωνία «πάνω στις μεγάλες αρχές για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους», δήλωσε το περιβάλλον του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε, ο Μοσκοβισί εξέφρασε εξάλλου την επιθυμία το ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα.
«Αρνούμαι να εξετάσω το ενδεχόμενο να φθάσουμε σε μια συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ. Όλη η λογική της δουλειάς που γίνεται εδώ και χρόνια (…) είναι το ΔΝΤ να συμμετέχει ως εγγύηση ασφαλείας γι’ αυτό το πρόγραμμα», εξήγησε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
- Φίλες και στην πραγματική ζωή: H Αλάνα Ούμπακ είναι «το κορίτσι» της Ρις Γουίδερσπουν
- Πότε είναι νόμιμη η αύξηση του ενοικίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)

























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442