Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοσκοβισί: Οι δανειστές να μην παίζουν με τη φωτιά στο ελληνικό ζήτημα

Μοσκοβισί: Οι δανειστές να μην παίζουν με τη φωτιά στο ελληνικό ζήτημα

Οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν θα πρέπει να «παίζουν με τη φωτιά», όσον αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, διεμήνυσε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας ότι η Κομισιόν αυξάνει την πίεση για λύση. «Η Ελλάδα φθάνει στα όρια του τι μπορεί να αποδεχτεί μια κοινωνία» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν θα πρέπει να «παίζουν με τη φωτιά», όσον αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, διεμήνυσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας ότι η Κομισιόν αυξάνει την πίεση για λύση. «Η Ελλάδα φθάνει στα όρια του τι μπορεί να αποδεχτεί μια κοινωνία» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε συμφωνία ακόμη για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους», πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την επιθυμία για παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Θέλω αληθινά να περάσω ένα πολύ σαφές μήνυμα στους πιστωτές της Ελλάδας: δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά», δήλωσε ο Επίτροπος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να έχουμε μια αποτυχία στο τέλος αυτού του Eurogroup», προειδοποίησε ο Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα «έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της μέχρι τέλους ή σχεδόν».

Ο Επίτροπος δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις κατά το προηγούμενο Eurogroup της 22ας Μαΐου αποτελούν «μια καλή βάση» για τη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας. «Αυτές οι προσπάθειες δεν πρέπει να σπαταληθούν», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται σε μια στιγμή που ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ πολλαπλασιάζει τις επαφές με τους κύριους παρεμβαίνοντες στο θέμα της Ελλάδας.

Χθες Τετάρτη συνάντησε τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον ολλανδό πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, πριν έχει σήμερα συνομιλίες με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο στόχος του είναι να επιτευχθεί συμφωνία στο επόμενο Eurogroup για «την αποδέσμευση κεφαλαίων που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να αντεπεξέλθει στις προθεσμίες», αλλά να υπάρξει επίσης συμφωνία «πάνω στις μεγάλες αρχές για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους», δήλωσε το περιβάλλον του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε, ο Μοσκοβισί εξέφρασε εξάλλου την επιθυμία το ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα.

«Αρνούμαι να εξετάσω το ενδεχόμενο να φθάσουμε σε μια συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ. Όλη η λογική της δουλειάς που γίνεται εδώ και χρόνια (…) είναι το ΔΝΤ να συμμετέχει ως εγγύηση ασφαλείας γι’ αυτό το πρόγραμμα», εξήγησε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024