Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον δικηγόρο Κρίστοφερ Ρέι προτείνει ο Τραμπ για το FBI

Τον δικηγόρο Κρίστοφερ Ρέι προτείνει ο Τραμπ για το FBI

Ο Ντόναλντ Τραμπ προτείνει για τη θέση του διευθυντή του FBI τον Κρίστοφερ Ρέι, πρώην αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, ο οποίος στη συνέχεια εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Ο Τραμπ «απέλυσε» τον Μάιο τον πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ. Ο Κόμεϊ πρόκειται την Πέμπτη να καταθέσει σε επιτροπή της Γερουσίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προτείνει για τη θέση του διευθυντή του FBI τον Κρίστοφερ Ρέι, πρώην αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, ο οποίος στη συνέχεια εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.

«Θα προτείνω τον Κρίστοφερ Α. Ρέι, έναν άνδρα με άψογα διαπιστευτήρια ως νέο διευθυντή του FBI. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες» έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Τραμπ «απέλυσε» τον Μάιο τον πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ. Ο Κόμεϊ πρόκειται την Πέμπτη να καταθέσει σε επιτροπή της Γερουσίας.

Ο Κόμεϊ είπε στον γενικό εισαγγελέα Τζεφ Σέσιονς ότι δεν ήθελε να μείνει μόνος του με τον αμερικανό πρόεδρο, μεταδίδουν αμερικανιά μέσα ενημέρωσης. Η συζήτηση μεταξύ Κόμεϊ και Σέσιονς έλαβε χώρα στη διάρκεια δείπνου, μία ημέρα αφότου ο Τραμπ ζήτησε από τον Κόμεϊ να σταματήσει την έρευνα κατά του Φλιν. Ο Κόμεϊ εκτιμούσε ότι ο γενικός εισαγγελέας πρέπει να προστατεύσει το FBI από την επιρροή του Λευκού Οίκου, ανέφεραν αξιωματούχοι στους New York Times.

«Του εύχομαι καλή τύχη» ήταν το σχόλιο Τραμπ για την κατάθεση Κόμεϊ.

Ο Κόμεϊ αναμένεται να μιλήσει για τις ιδιωτικές συνομιλίες που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις έρευνες για ρωσική κυβερνοεπίθεση στη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών και για τον πρώην σύμβουλο ασφαλείας του Τραμπ, Μάικλ Φλιν.

Η Washington Post αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι ο Τραμπ ζήτησε από τον Νταν Κόουτς, διευθυντή των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ να πείσει το FBI να μην προχωρήσουν την έρευνα κατά του Φλιν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024