Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Uber απέλυσε 20 υπαλλήλους που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση

Η Uber απέλυσε 20 υπαλλήλους που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση

Η Uber, η εταιρεία της  ομώνυμης εφαρμογή ς ιδιωτικής μετακίνησης, απέλυσε 20 εργαζομένους έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο.

Η Uber, η εταιρεία της ομώνυμης εφαρμογή ς ιδιωτικής μετακίνησης, απέλυσε 20 εργαζομένους έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο.

Η εταιρεία αναφέρει ότι οι απολύσεις σχετίζονταν με θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, εκφοβισμού και κακής «εταιρικής ιδεολογίας».

Η Uber έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα σφοδρές επικρίσεις σχετικά με τη μεταχείριση των γυναικών που εργάζονται εντός της εταιρείας, ιδιαίτερα μετά τη δημοσιοποίηση κειμένου που συνέταξε πρώην υπάλληλος και στην οποία εξιστορούσε την εμπειρία της.

Αυτό οδήγησε στο να ξεκινήσουν δύο έρευνες, από τις οποίες αποκαλύφθηκε ότι είχαν υποβληθεί συνολικά 215 καταγγελίες που αφορούν σε σεξουαλική παρενόχληση και άλλους ισχυρισμούς.Τις καταγγελίες εξέτασε η δικηγορική εταιρεία Perkins Coie, δήλωσε εκπρόσωπος της Uber.

Όπως αναφέρει το BBC, η εταιρεία δεν ανάλαβε δράση για 100 από αυτές, 57 παραμένουν υπό εξέταση, ενώ ορισμένοι υπάλληλοι έχουν λάβει προειδοποιήσεις ή βρίσκονται σε περίοδο εκπαίδευσης.

Επιπλέον βρετανική εφημερίδα The Guardian αναφέρει ότι κάποιοι από τους υπαλλήλους που απολύθηκαν κατείχαν ανώτερες θέσεις εντός της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Uber είχε προχωρήσει στις αρχές του έτους στο διορισμό του Έρικ Χόλντερ, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υπό την προεδρία Ομπάμα, για να διερευνήσει καταγγελίες που αφορούν σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Τα πορίσματα της έρευνας έχουν κατατεθεί στο συμβούλιο της εταιρείας και οι προτάσεις αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024