Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων (Refugee Food Festival) φιλοξενείται και στην Αθήνα, από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων (20 Ιουνίου). Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων εκδοχών του στη Γαλλία, το 2016, επεκτείνεται φέτος σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις.

Στόχος του Φεστιβάλ, όπως εξηγούν οι διοργανωτές του, είναι η αλλαγή αντιλήψεων για τους πρόσφυγες. «Πίσω από κάθε πρόσφυγα υπάρχει ένας άνδρας ή μία γυναίκα με μοναδικές δεξιότητες και ταλέντα» τονίζουν.

Οι σεφ που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων είναι επαγγελματίες, οι οποίοι βλέπουν τη μαγειρική ως μέσο ένταξης στη νέα πατρίδα τους.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, εστιατόρια θα εντάξουν στο μενού τους καινούρια γευστικά πιάτα, εμπνευσμένα από δύο σεφ.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν συριακή, ιρανική, σομαλική, κουρδική και αφγανική κουζίνα στα εξής εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας:

  • Κυριακή 18 Ιουνίου ιρανική κουζίνα από τη Mahboubeh Tavakoli, εστιατόριο Γη, Γλυφάδα (δείπνο)
  • Δευτέρα 19 Ιουνίου συριακή-κουρδική κουζίνα από τον Barshank Haj Younes, εστιατόριο Σεϋχέλλες Κεραμεικός (δείπνο),
  • Τρίτη 20 Ιουνίου-Τετάρτη 21 Ιουνίου σομαλική κουζίνα από τον Hassan Hassan, εστιατόριο Βασίλαινας, περιοχή Χίλτον (δείπνο)
  • Τετάρτη 21 Ιουνίου συριακή κουζίνα από τον Abdulrahman Al Hallak, εστιατόριο 7 Food Sins, Πλάκα (δείπνο)
  • Πέμπτη 22 Ιουνίου αφγανική κουζίνα από τον Reza Golami, εστιατόριο ΙΤ, Κολωνάκι (δείπνο)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ