Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναγνωρίστηκε και ο τρίτος δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

Αναγνωρίστηκε και ο τρίτος δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

Ο τρίτος δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο ήταν ο ιταλο-μαροκινός Γιούσεφ Ζάγμπα, γνωστοποιήθηκε την Τρίτη. Το 2016, οι ιταλικές αρχές είχαν εμποδίσει τον Ζάγμπα να ταξιδέψει στην Συρία και ειδοποίησαν για τις κινήσεις του τις βρετανικές αρχές, αναφέρει η Corriere della Sera.

Ο τρίτος δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο ήταν ο ιταλο-μαροκινός Γιούσεφ Ζάγμπα, γνωστοποιήθηκε την Τρίτη.

Το 2016, οι ιταλικές αρχές είχαν εμποδίσει τον Ζάγμπα να ταξιδέψει στην Συρία και ειδοποίησαν για τις κινήσεις του τις βρετανικές αρχές, αναφέρει η Corriere della Sera.

Πηγή των ιταλικών υπηρεσιών Πληροφοριών επιβεβαίωσε ότι ο τρίτος δράστης της επίθεσης είχε ιταλίδα μητέρα και μαροκινό πατέρα.

Ο ένας δράστης ήταν ο Κουράμ Σαζάντ Μπατ, ηλικίας 27 ετών. Ο Μπατ ήταν γνωστός στην αστυνομία και την MI5. Ήταν υπήκοος Βρετανίας, γεννημένος στο Πακιστάν. Οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν είχαν ωστόσο στην κατοχή τους στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι σχεδίαζε επίθεση.

Όπως μεταδίδουν πολλά βρετανικά ΜΜΕ, ο Μπατ είχε εμφανιστεί πέρσι σε ένα ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 με τίτλο «Οι γείτονές μου οι τζιχαντιστές», ενώ είχε εργαστεί για στις δημόσιες συγκοινωνίες του Λονδίνου TFL.

Ο δεύτερος δράστης ονομάζεται Ρασίντ Ρεντουάν, ηλικίας 30 ετών. Δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία και κυκλοφορούσε και με την ταυτότητα Ρασίντ Ελκντάρ, ηλικίας 25 ετών. Ο Ρεντουάν ήταν μαροκινής και λιβυκής καταγωγής.

Οι δύο άνδρες διέμεναν στη συνοικία Μπάρκινγκ, στο ανατολικό Λονδίνο, όπου η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πολλών προσώπων τις τελευταίες ημέρες.

Οι τρεις τους οδήγησαν το Σάββατο ένα ενοικιασμένο λευκό βαν εναντίον περαστικών στη Γέφυρα του Λονδίνου και κατόπιν κατευθύνθηκαν πεζή στην περιοχή Borough Market μαχαιρώνοντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Η βρετανική αστυνομία πιστεύει όμως ότι και τρεις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες από ισλαμιστές στη Βρετανία οργανώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό της χώρας.

Σε σχέση με την τελευταία επίθεση έχουν συλληφθεί έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες. Όλοι εξακολουθούν να ανακρίνονται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, 36 άτομα παραμένουν υπό νοσηλεία μετά την τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου, τα 18 σε κρίσιμη κατάσταση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024