Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
La Repubblica: Δείγμα για το νέο κλίμα αλληλεγγύης της Ευρώπης το Eurogroup

La Repubblica: Δείγμα για το νέο κλίμα αλληλεγγύης της Ευρώπης το Eurogroup

«Στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα διαπιστωθεί πόσο βάθος διαθέτει το κλίμα νέας συνεννόησης και αλληλεγγύης που φαίνεται να υπάρχει στην Ευρώπη» γράφει η ιταλική La Repubblica, που βλέπει «άνοιγμα» της Μέρκελ προς μικρότερη εμμονή στη λογιστική διαχείριση των προβλημάτων. «Το επόμενο ραντεβού που θα αφορά την Ελλάδα, λοιπόν, θα είναι το πρώτο πεδίο ουσιαστικής επιβεβαίωσης της νέας στάσης» τονίζει η εφημερίδα, ασκώντας δριμύτατη κριτική στον Σόιμπλε.

«Στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα διαπιστωθεί πόσο βάθος διαθέτει το κλίμα νέας συνεννόησης και αλληλεγγύης που φαίνεται να υπάρχει στην Ευρώπη», γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. «Το επόμενο ραντεβού που θα αφορά την Ελλάδα, λοιπόν, θα είναι το πρώτο πεδίο ουσιαστικής επιβεβαίωσης της νέας στάσης».

Όπως αναφέρει o δημοσιογράφος Μάσσιμο Ρίβα, ήταν ενθαρρυντική, αυτές τις εβδομάδες, η εικόνα μιας Ευρώπης που ξανακερδίζει την ενότητά της έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, όπως και το «άνοιγμα» που πραγματοποίησε η Άγκελα Μέρκελ προς μια «μικρότερη εμμονή στη λογιστική διαχείριση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν κάποιες χώρες της Ένωσης».

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει πως «ο Σόιμπλε φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει κάθε λύση για την Ελλάδα, καθιστώντας την όλο και πιο δύσκολη και δαπανηρή» ενώ προσθέτει πως «τώρα δεν θέλει να κάνει πίσω από τη στείρα, τιμωρητική γραμμή του».

Όσον αφορά τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών σχετικά με τη μεταχείριση που τυχαίνουν οι εφοπλιστές στην Ελλάδα, η εφημερίδα της Ρώμης υπενθυμίζει «τις σκληρές επιβολές των δανειστών στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για την πρόνοια και την υγεία».

«Το γεγονός ότι η Γερμανία, αφού εξασφάλισε το ελληνικό σύστημα αεροδρομίων, επιθυμεί να βάλει σε δύσκολη θέση ακόμη και την τελευταία βιομηχανία που έχει μείνει στην Ελλάδα, φέρνει στο νου τρομερά προηγούμενα», τονίζει.

«Όπως το σχέδιο Mοργκεντάου, ο οποίος στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου επιθυμούσε μία Γερμανία που να ασχολείται μόνο με την κτηνοτροφία, έτσι κι ένας Σόιμπλε σε ρόλο Μοργκεντάου είναι το τελευταίο πράγμα που τώρα έχει ανάγκη όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ιδίως η Ευρωπαϊκή Ένωση» καταλήγει ο Ιταλός δημοσιογράφος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024