Τουρκία: Στερεί την υπηκοότητα από Γκιουλέν και 130 φυγόδικους
Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου να αφαιρέσει την τουρκική υπηκοότητα από 130 φυγόδικους, μεταξύ αυτών και ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του προηγούμενου Ιουλίου, και φιλοκούρδων βουλευτών.
Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου να αφαιρέσει την τουρκική υπηκοότητα από 130 φυγόδικους, μεταξύ αυτών και ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του προηγούμενου Ιουλίου, και φιλοκούρδων βουλευτών.
Συνολικά 130 Τούρκοι που καταζητούνται στη χώρα τους, αλλά βρίσκονται στο εξωτερικό θα χάσουν την υπηκοότητά τους, αν δεν επιστρέψουν σε διάστημα τριών μηνών στη χώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Μεταξύ των 130 αυτών προσώπων, τα ονόματα των οποίων δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα του Κράτους, είναι ο Γκιουλέν, όπως και δύο βουλευτές του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, η Τουγκμπά Χεζέρ Εζτούρκ και ο Φαϊσάλ Σαριγιλντίζ.
Αν αυτά τα πρόσωπα «δεν επιστρέψουν στην Τουρκία τους επόμενους τρεις μήνες (…) θα ανακοινωθεί ότι έχουν χάσει την τουρκική υπηκοότητα, βάσει των διαταγμάτων» που ισχύουν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που ισχύει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΕΝΦΙΑ: Αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου ακινήτων – Τι ισχύει από το 2027
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Η εντυπωσιακή απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Φωτιά στην Ισπανία: Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες για να μην κινδυνεύσουν πυκνοκατοικημένες περιοχές
- Τι λένε στην Ιταλία: «Ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση επέκτασης συμβολαίου στον Γουόκαπ» (pic)
- To «Studio 54» του Παρισιού – Φήμη και παροξυσμός σε ένα λουτρό που μετατράπηκε σε κλαμπ στα 80s
- Σέρρες: Διασωληνωμένος 35χρονος οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο
- Crete Hotels Rely on Last-Minute Bookings Despite Strong Visitor Growth
- Σε αυξημένη επιφυλακή η Πυροσβεστική την Κυριακή – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442