Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η επόμενη ημέρα στον ερειπωμένο καταυλισμό του Ελληνικού

Η επόμενη ημέρα στον ερειπωμένο καταυλισμό του Ελληνικού

Ρούχα ξεχασμένα πάνω σε συρματοπλέγματα, παρατημένα παιχνίδια, καροτσάκια και ποδήλατα και κάποια λίγα χαρτιά κολλημένα πάνω στον πίνακα ανακοινώσεων στο κέντρο πληροφόρησης. Είναι η εικόνα που επικρατεί στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, μία ημέρα μετά την εκκένωσή του από τους πρόσφυγες. Φωτορεπορτάζ...

Ρούχα ξεχασμένα πάνω σε συρματοπλέγματα, παρατημένα παιχνίδια, καροτσάκια και ποδήλατα και κάποια λίγα χαρτιά κολλημένα πάνω στον πίνακα ανακοινώσεων στο κέντρο πληροφόρησης. Είναι η εικόνα που επικρατεί στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, μία ημέρα μετά την εκκένωσή του από τους πρόσφυγες.

Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Αστυνομίας για την μεταφορά των περίπου 500 προσφύγων που ζούσαν στον άτυπο καταυλισμό του Ελληνικού ο οποίος λειτουργούσε εδώ και 18 μήνες.

Οι οικογένειες προσφύγων μεταφέρθηκαν με αστικά λεωφορεία και πούλμαν του ΔΟΜ στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα (πρώην Κλωστήριο Σακίρογλου), ενώ τα μεμονωμένα άτομα σε διάφορες δομές (Θήβα, Δερβένι, Οινόφυτα).

Οργανώσεις είχαν εδώ και καιρό σημάνει συναγερμό για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν οι πρόσφυγες στις δομές του Ελληνικού.

Επιμέλεια: Κική Μαργαρίτη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024