Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο Ανώτατο Δικαστήριο στέλνει ο Τραμπ το ταξιδιωτικό μπλόκο σε μουσουλμάνους

Στο Ανώτατο Δικαστήριο στέλνει ο Τραμπ το ταξιδιωτικό μπλόκο σε μουσουλμάνους

Στο Ανώτατο Δικαστήριο ψάχνει τη δικαίωση ο Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση της απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από επτά κυρίως μουσουλμανικές χώρες. Υπενθυμίζεται ότι το διαβόητο Διάταγμα που προκάλεσε σάλο στη χώρα, έχει μπλοκαριστεί από πολιτειακά δικαστήρια.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο ψάχνει τη δικαίωση ο Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση της απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από επτά κυρίως μουσουλμανικές χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι το διαβόητο Διάταγμα που προκάλεσε σάλο στη χώρα, έχει μπλοκαριστεί από πολιτειακά δικαστήρια.

«Ζητήσαμε από το Ανώτατο Δικαστήριο ακρόαση για αυτή τη σημαντική υπόθεση και είμαστε βέβαιοι ότι το Εκτελεστικό Διάταγμα του προέδρου Τραμπ κινείται εντός των νόμιμων αρμοδιοτήτων του να διαφυλάξει την ασφάλεια του έθνους και των κοινοτήτων μας» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο υπάρχουν εννέα μέλη. Πρόσφατα ο Τραμπ διόρισε το ένατο μέλος (μετά το θάνατο δικαστή επί προεδρίας Ομπάμα), αποκαθιστώντας -όπως όλοι εκτιμούν- τη συντηρητική πλειοψηφία του Σώματος.

Σε αυτό ενδεχομένως να στηρίζει τις ελπίδες του για θετική έκβαση της νομικής διαμάχης που ξεκίνησε σχεδόν από τις πρώτες μέρες της προεδρίας του.

Το πρώτο Διάταγμα υπεγράφη τον Ιανουάριο, προκαλώντας έμφραγμα σε πολλά διεθνή αεροδρόμια των ΗΠΑ. Ακόμα και μουσουλμάνοι ταξιδιώτες με νόμιμες άδειες παραμονής βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απαγόρευση εισόδου.

Το Διάταγμα μπλόκαραν δικαστές στις Πολιτείες της Ουάσινγκτον και της Μινεσότα.

Ο πρόεδρος στη συνέχεια (Μάρτιος 2017) υπέγραψε νέο Διάταγμα, το οποίο δεν είχε μεγάλες διαφορές από το προηγούμενο. Εξαιρούνταν της εισόδου πρόσφυγες και πολίτες από το Ιράν, τη Σομαλία, τη Συρία, τη Λιβύη, το Σουδάν και την Υεμένη. Από τη λίστα αφαιρέθηκε το Ιράκ.

Υπήρξε νέα δικαστική αμφισβήτηση από ομοσπονδιακό δικαστή στη Χαβάη.

Μόλις τον Απρίλιο ήρθε και νέο χτύπημα για την κυβέρνηση, καθώς Ομοσπονδιακό Εφετείο στη Βιρτζίνια, αρνήθηκε να άρει την προσωρινή απαγόρευση εφαρμογής του Διατάγματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024