Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ήρθαμε για να νικήσουμε» είπε ο Αλέγκρι, «χρέος μας ο τίτλος» δήλωσε ο Ζιντάν

«Ήρθαμε για να νικήσουμε» είπε ο Αλέγκρι, «χρέος μας ο τίτλος» δήλωσε ο Ζιντάν

«Διαβολικά...καλή» θέλει να δει τη Γιουβέντους ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση του Champions League, στον μεγάλο τελικό του Κάρντιφ με την Ρεάλ Μαδρίτης το Σάββατο. Ο τεχνικός της «Γηραιάς Κυρίας», που θα διεκδικήσει το τρόπαιο για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια (το 2016 ηττήθηκε 1-3 από τη Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο), τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το φαβορί, αλλά η ομάδα του έχει τη δυνατότητα να κάνει την έκπληξη. Διαβάστε τι είπαν οι Μπουφόν και Άλβες...

«Διαβολικά…καλή» θέλει να δει τη Γιουβέντους ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση του Champions League, στον μεγάλο τελικό του Κάρντιφ με την Ρεάλ Μαδρίτης το Σάββατο.

Ο τεχνικός της «Γηραιάς Κυρίας», που θα διεκδικήσει το τρόπαιο για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια (το 2016 ηττήθηκε 1-3 από τη Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο), τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το φαβορί, αλλά η ομάδα του έχει τη δυνατότητα να κάνει την έκπληξη.

«Έχουμε δουλέψει σκληρά όλη την χρονιά και οι νίκες που κάναμε στη διάρκεια της περιόδου είχαν ένα στόχο: να φτάσουμε στον τελικό. Το Σάββατο πρέπει να κερδίσουμε και θα πρέπει να καταλάβουμε ανάλογα με την εξέλιξη του ματς πότε θα πρέπει να επιτεθούμε και πότε θα αμυνθούμε σωστά», επισήμανε ο Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

«Οφείλουμε να έχουμε την πίστη ότι μπορούμε να επιστρέψουμε με το κύπελλο στο Τορίνο και πρέπει να είμαστε «διαβολικοί» στο πως θα επιτεθούμε όταν η Ρεάλ μας δώσει ανοιχτό γήπεδο», παραδέχθηκε ο Ιταλός τεχνικός και συνέχισε:

«Δύο τελικοί σε τρία χρόνια είναι ένα σημαντικό βήμα, αλλά δεν είναι αρκετό. Πρέπει να νικήσουμε, πρέπει να είμαστε σκληροί, τεχνικά και τακτικά. Δε βρισκόμαστε στο Κάρντιφ για τουρισμό, ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε και να φέρουμε το τρόπαιο στην πατρίδα».

Ο προπονητής των νταμπλούχων Ιταλίας κατέληξε: «Το 2015 φτάσαμε στον τελικό και το αξίζαμε, αλλά ίσως να μην είχαμε την κατάλληλη αυτοπεποίθηση διότι προερχόμαστε από μακρά αποχή στο να φτάσουμε κοντά στην κατάκτηση του Chamrions League. Δεν περιμέναμε ότι θα κερδίζαμε, αλλά τώρα είναι διαφορετικά».

Οι δηλώσεις του Μπουφόν:

«Νιώθουμε ενθουσιασμό. Πρέπει να αντέξουμε την πίεση της Ρεάλ και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ματς. Να είμαστε συγκεντρωμένοι. Σε τέτοια ματς νιώθεις φόβο και σεβασμό για τον αντίπαλο, αλλά και ταυτόχρονα εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου. Η Ρεάλ κερδίζει τους τελικούς, εμείς όχι, αυτό μπορεί να αλλάξει.

Με τον Ρονάλντο έχουμε εντελώς διαφορετικούς ρόλους. Εκείνος επιτίθεται, εγώ αμύνομαι. Χαίρομαι που τα μίντια λένε για αναμέτρηση Ρονάλντο, Μπουφόν, όμως αυτή δεν είναι η πραγματικότητα.

Δεν βλέπω στον ύπνο μου τον Ρονάλντο ή τον Μπενζεμά. Γιατί θα έπρεπε να βλέπω όλους τους παίκτες της Ρέαλ, όλοι μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

Ο Ζιντάν ήταν νικητής σαν παίκτης, είναι και σαν προπονητής. Δεν κερδίζει πάντα, ελπίζω αυτό να συμβεί και αύριο, όμως δεν θα αλλάξει σε τίποτα την καριέρα του».

Οι δηλώσεις του Ντάνιελ Άλβες:

«Δε νιώθω ξεχωριστός σε σχέση με τους άλλους παίκτες επειδή είναι το 100ο ματς μου. Τα επιτεύγματα είναι ιστορία, η ιστορία φτιάχνεται από κάθε στιγμή, πρέπει να ανοίγουμε νέες σελίδες. Είμαι εδώ για να ζήσω το όνειρό μου με την Γιουβέντους.

Το ότι ο Μπουφόν δεν έχει πάρει αυτό το τρόπαιο δεν αλλάζει πολλά για την εκπληκτική καριέρα του. Φυσικά θα είναι ωραίο να το πάρει και αυτό. Αν πάρω το Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με τον Μπουφόν θα είναι κάτι φανταστικό για μένα.

Έχω κερδίσει το τρόπαιο στο παρελθόν και μπορώ να το κάνω ξανά με τους νέους συμπαίκτες μου. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα.

Το ρεκόρ μου με την Ρεάλ είναι καλό, όμως δεν παίζει Άλβες-Ρεάλ. Είναι Γιουβέντους-Ρεάλ.

Έχουμε να πάρουμε το τρόπαιο 20 χρόνια, αλλά δεν μπορεί τα νέα να είναι πάντοτε άσχημα για μια ομάδα. Ας ελπίσουμε ότι ήρθε η ώρα. Δεν φοβόμαστε τα ρεκόρ της Ρεάλ. Είμαστε πεινασμένοι για τη νίκη».

Ζιντάν: «Χρέος μας να κερδίσουμε»

Ετοιμοι να κατακτήσουν το τρόπαιο είναι οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ζινεντίν Ζιντάν στην συνέντευξη Τύπου έστειλε το μήνυμα για τον τελικό. Ξεκαθάρισε ότι η «βασίλισσα» έχει χρέος να κερδίσει το τρόπαιο, αλλά επεσήμανε πως δεν υπάρχει φαβορί, καθώς οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες με τη Γιουβέντους.

» Έχουμε δουλέψει σκληρά για να φτάσουμε ως εδώ και είμαστε σε περίοδο φόρμας. Είναι χρέος μας πλέον να παίξουμε στον τελικό, κάτι που κερδίσαμε και είμαστε έτοιμοι για το ματς», τόνισε ο Γάλλος τεχνικός και πρόσθεσε: » Πάντα ζούμε υπό πίεση, είτε ως παίκτες, είτε ως προπονητές. Ξέρουμε πως πάντα λένε σε έναν τελικό που παίζει η Ρεάλ πως είναι το φαβορί, αλλά δεν είναι έτσι τώρα. Κανείς δεν είναι φαβορί, οι πιθανότητες για το τρόπαιο είναι 50-50″.

Ο Ζιντάν έχει γευτεί αμέτρητους τίτλους και όπως είπε δεν το φανταζόταν: «Όταν ήμουν παιδί, αν μου έλεγαν πως θα ζήσω όλα αυτά ως παίκτης και προπονητής, δεν θα το πίστευα. Απολαμβάνω κάθε στιγμή! Είναι φανταστική εμπειρία, τρομερή και θα δούμε τι θα γίνει. Είναι θαυμάσιο που επιστρέφουμε στον τελικό ξανά μετά τον περσινό».

Στη συνέχεια πήρε το βάρος και είπε πως είναι πιο δύσκολο για τον προπονητή, παρά τους παίκτες:

«Νομίζω πως είναι δυσκολότερο για μένα ως προπονητής, από τους παίκτες, καθώς κάποιοι θα μείνουν στον πάγκο. Θα είναι δύσκολη επιλογή, αλλά στο τέλος της ημέρας… είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα».

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο ανέφερε: «Η Γιουβέντους αμύνεται πολύ καλά, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό δυνατό της σημείο. Επιτίθεται επίσης καλά και πάντα είχε γενικά καλό ρόστερ, όπως έχει και φέτος. Δεν ξέρω αν έχει καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σίγουρα έχουν ποιότητα».

Τέλος έκανε την πρόβλεψή του για τον αγώνα: «Πιστεύω πως θα είναι πολύ ανοιχτό παιχνίδι. Ξέρω τη νοοτροπία της Γιουβέντους. Έχουν το στυλ της δυνατής άμυνας, αλλά η Γιουβέντους είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Εμπιστευτείτε με σε αυτό. Θα είναι ανοιχτό και διασκεδαστικό ματς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024