Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυβέρνηση: Η πολυπόθητη ανάπτυξη βρίσκεται ήδη εδώ

Κυβέρνηση: Η πολυπόθητη ανάπτυξη βρίσκεται ήδη εδώ

Ικανοποίηση εκφράζει η κυβέρνηση, με πρώτο τον πρωθυπουργό, για τη θετική εικόνα της οικονομίας στο α' τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Μήνυμα και στους δανειστές «να μην κωλυσιεργούν» για το θέμα του χρέους.

Ικανοποίηση εκφράζει η κυβέρνηση, με πρώτο τον πρωθυπουργό, για τη θετική εικόνα της οικονομίας στο α’ τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Μήνυμα και στους δανειστές «να μην κωλυσιεργούν» για το θέμα του χρέους.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι «η αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ από την ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνει ανάπτυξη 0,4% για το πρώτο τρίμηνο του 2017, για μία ακόμη φορά διαψεύδει την εικόνα ολικής καταστροφής που ενορχηστρώνει η ΝΔ και αναπαράγει μεγάλη μερίδα του συστημικού Τύπου.

» Ταυτόχρονα, εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους υποδέχθηκαν χαιρέκακα τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

» Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η πολυπόθητη ανάπτυξη βρίσκεται ήδη εδώ. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μομέντουμ για οριστική υπέρβαση της κρίσης.

» Οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε σχέση με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος θα είναι καθοριστικές.

» Συνεπώς, οι εταίροι και δανειστές μας δεν έχουν πλέον κανέναν λόγο να κωλυσιεργούν. Αναμένουμε να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους με μία καθαρή λύση, που θα αντιστοιχεί στις απαιτήσεις της συγκυρίας αλλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού».

Σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης αναφέρει πως «βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς τα προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί, παρότι κάποια από αυτά είναι σκληρά».

Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση ανάμεσα στη σύγκρουση ΔΝΤ και Σόιμπλε προσπαθεί να πετύχει μια λύση για το χρέος που θα το καθιστά βιώσιμο» και προσθέτει ότι «κυβέρνηση, πολιτικές δυνάμεις και ελληνικός λαός πρέπει όλοι να συμμετέχουν στην τιτάνια προσπάθεια».

Ο υπουργός Επικρατείας σχολιάζει επίσης ότι «τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διέψευσαν τους καταστροφολόγους», επισημαίνοντας ότι πέραν του θετικού ρυθμού ανάπτυξης, «ακόμα πιο θετική είναι η εικόνα στον κλάδο των επενδύσεων που αυξήθηκε κατά 11,9%».

Ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρεται στη «μεγάλη μάχη» που κάνει παράλληλα η κυβέρνηση για υλοποίηση των επενδύσεων που εκκρεμούν και ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, και αναφέρει ότι η κυβέρνηση «δεν ξεπουλά όσο όσο τη δημόσια περιουσία, αλλά την αξιοποιεί».

«Όλοι οι Έλληνες λοιπόν αλλά και οι ξένοι επενδυτές είναι σίγουροι ότι η κυβέρνηση με σεβασμό στο περιβάλλον, στα εργασιακά δικαιώματα και την περιουσία του ελληνικού λαού, αγωνίζεται για έξοδο από την κρίση, προστατεύοντας όλους» υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για καθυστερήσεις, καθώς οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος είναι καθοριστικές για την οριστική υπέρβαση της κρίσης, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ από την ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ανάπτυξη.

«Με ανάπτυξη 0,4% ξεκινά το 2017. Καμία δικαιολογία για καθυστερήσεις Οι αποφάσεις για το χρέος είναι καθοριστικές για την οριστική υπέρβαση της κρίσης», γράφει ο κ. Τζανακόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024