Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προτάσεις στην TV για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Προτάσεις στην TV για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου ΣΑΒΒΑΤΟ 3/9 17:00 Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: «Υπόθεση Ακριβογιάννη. Ο πιλότος που εκτελέστηκε ως κατάσκοπος» – ΕΡΤ1 Η «Μηχανή του χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, παρουσιάζει το ψυχροπολεμικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον νεαρό πιλότο Νίκο Ακριβογιάννη, ο οποίος εκτελέστηκε στην Αλβανία του Χότζα ως κατάσκοπος υπέρ της Ελλάδας. Η άγνωστη […]

Επιλογή – επιμέλεια Τζένη Παπαγεωργίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/9

17:00 Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: «Υπόθεση Ακριβογιάννη. Ο πιλότος που εκτελέστηκε ως κατάσκοπος» – ΕΡΤ1
Η «Μηχανή του χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, παρουσιάζει το ψυχροπολεμικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον νεαρό πιλότο Νίκο Ακριβογιάννη, ο οποίος εκτελέστηκε στην Αλβανία του Χότζα ως κατάσκοπος υπέρ της Ελλάδας. Η άγνωστη ιστορία του είναι μια σκοτεινή υπόθεση της μετεμφυλιακής Ελλάδας, καθώς ο νεαρός πιλότος στη χώρα του κατηγορήθηκε ως φυγάς κομμουνιστής και προδότης.
Εξήντα τρία χρόνια μετά, η ιστορική έρευνα εντόπισε όλο το φάκελο της δικογραφίας του Ακριβογιάννη στην Αλβανία και φωτίζει τι συνέβη.
Στην εκπομπή μιλούν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Ταταρούνης και Σταύρος Τζήμας, οι ιστορικοί-ερευνητές Σταύρος Ντάγιος, Κωνσταντίνος Λαγός και Ελευθερία Μαντά, η αδερφή του Νίκου Ακριβογιάννη, Ελένη Μελίδου, καθώς και η ανιψιά του, Νέλλη Αφεντουλλίδου.

21:00 – ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ – ΣΚΑΪ
Σκηνοθεσία: Ρόλαντ Έμεριχ
Παίζουν:
Ντένις Κουέιντ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Έμι Ρόσουμ

Τι θα συνέβαινε αν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έπαιρνε πραγματικές, απειλητικές διαστάσεις; Πώς θα έμοιαζε ένα μητροπολιτικό κέντρο, όπως η Νέα Υόρκη, εάν οι λιωμένοι πάγοι της Ανταρκτικής έρρεαν μέσα στις μεγάλες λεωφόρους της; Όταν αυτό, που έμοιαζε μακρινός εφιάλτης, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, ο παλαιοκλιματολόγος Άντριαν Χολ, θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο αλλά και το γιο του. Πρέπει, όμως, να ακολουθήσει αντίθετη κατεύθυνση από αυτή, που θα ακολουθήσουν οι απεγνωσμένες ορδές του πλήθους, καθώς μετακινούνται σε πιο θερμές περιοχές για να γλιτώσουν από την εκδικητική μανία της φύσης…

22:15 – Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Μπρούνο Ποδαλίδης.
Παίζουν: Ντένις Ποδαλίδης, Βαλερί Λεμερσιέ, Ιζαμπέλ Καντελιέ, Κάθριν Χέγκελ, Νοεμί Λβοβσκί.

Κωμωδία, παραγωγής Γαλλίας 2012.
O Αρμάντ περνάει την κρίση της μέσης ηλικίας και τίποτα στη ζωή του δεν είναι όπως θα ήθελε: είναι φαρμακοποιός αλλά θα προτιμούσε να είναι ταχυδακτυλουργός! Είναι παντρεμένος με την Έλεν, αλλά θα προτιμούσε να ήταν με τη Άλιξ. Και σαν να μην ήταν αρκετά τα δικά του προβλήματα, ξαφνικά πεθαίνει η γιαγιά του και έρχεται αντιμέτωπος με τα διλήμματα της κηδείας: να διαλέξει το τεχνολογικά προηγμένο γραφείο κηδειών του οικογενειακού τους φίλου ή το γραφείο του φιλικότατου Γκρίντα, του μοναδικού ανθρώπου που δείχνει να τον καταλαβαίνει, αλλά που ειδικεύεται πρωτίστως σε… κηδείες κατοικίδιων;
Η ταινία ήταν υποψήφια για Βραβείο Σεζάρ 2013 Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

23:00 – 28 ΜΕΡΕΣ – MEGA
Σκηνοθεσία: Μπέτι Τόμας
Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Βίγκο Μόρτενσεν, Ντόμινικ Γουέστ, Ντάιαν Λαντ, Ελίζαμπεθ Πέρκινς

Η Γκουέν είναι μία επιτυχημένη Νεοϋορκέζα συγγραφέας, η οποία κάνει μια ιδιαίτερα έξαλλη και έντονη ζωή. Η Γκουέν είναι κυριολεκτικά η «ψυχή του πάρτι». Μοιράζεται το ιδιαίτερο αυτό στυλ ζωής – πηγαίνοντας κάθε βράδυ από κλαμπ σε κλαμπ και από μπαρ σε μπαρ με μόνιμη κατάσταση το hangover – με τον φίλο της Τζάσπερ, έναν ελκυστικό και εξίσου επιρρεπή στις κακές συνήθειες νεαρό άνδρα. Η ζωή για το ζευγάρι αυτό αποτελεί συνεχόμενα μαθήματα ακολασίας – ώσπου η Γκουέν κάνει μια μάλλον άχαρη και απρεπή εμφάνιση στο γάμο της αδελφής της Λίλι, όπου μεθά άσχημα, επιτάσσει την γαμήλια λιμουζίνα και τρακάρει, με τελική «επιβράβευση» 28 ημέρες εγκλεισμού σε κέντρο αποτοξίνωσης, ύστερα από δικαστική απόφαση.
Εκεί, η Γκουέν έρχεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρους κανόνες, συγκεκριμένα τελετουργικά, καθώς και με μία ομάδα από διαφορετικούς «ομοπαθείς» και συναρπαστικούς χαρακτήρες. Κορίτσι της πόλης μέχρι το μεδούλι, η Γκουέν είναι αποφασισμένη να μην συμμορφωθεί στους κανονισμούς. Γνωρίζεται, όμως, με τον σύμβουλο Κορνέλ, ο οποίος αρχίζει να «σπάει» τις προσεκτικά δομημένες άμυνές της και την αναγκάζει να επανεξετάσει τον αληθινό της εαυτό. Τελικά, μέσα από την συζήτηση, την συντροφικότητα και τις κοινές εμπειρίες, η Γκουέν σταδιακά αποβάλλει τον κυνισμό της και ξεκινά τον δύσκολο αγώνα να πάρει πάλι στα χέρια της την ζωή της, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα με… καθαρό κεφάλι…

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/6


18:45 – ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ/ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – ΣΚΑΪ

Τη σειρά υπογράφουν οι δημιουργοί Ανδρέας Αποστολίδης, Γιούρι Αβέρωφ, Ρέα Αποστολίδη, Νίκος Νταγιαντάς και Λευτέρης Χαρίτος, καθώς και ο μουσικός Δημήτρης Δεσύλλας.
«Το ταξίδι της τροφής» συνεχίζεται την Κυριακή 4 Ιουνίου με την προβολή του τέταρτου επεισοδίου της μεγάλης παραγωγής του ΣΚΑΪ. Η διατροφή στην Ελλάδα από την προϊστορία μέχρι σήμερα είναι παραγωγή του ΣΚΑΙ σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα της Anemon Productiοns και την επιστημονική υποστήριξη και την χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

20:00 ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ/Animation – ΑΝΤ1
Σκηνοθεσία: Ρομπ Λέτερμαν, Κόνραντ Βέρνον

Ενώ η νεαρή Σούζαν ετοιμάζεται να παντρευτεί, τη χτυπά ένας μετεωρίτης και τη μεταμορφώνει σε κορίτσι…γίγαντα! Με το νέο όνομα Γιγάντικα, η Σούζαν μεταφέρεται σε μια μυστική κυβερνητική βάση όπου έχουν συγκεντρωθεί κι άλλα τέρατα σαν αυτή – το καθένα με τη δική του ιδιομορφία και προσωπικότητα. Όταν η Γη απειλείται από εχθρικούς εξωγήινους, ο Πρόεδρος συνειδητοποιεί ότι αυτά τα τέρατα είναι η μόνη ελπίδα σωτηρίας…

20:25 – Συνέντευξη Κρις Κορνέλ στην εκπομπή «Buzz» – COSMOTE CINEMA 1HD

Ο βραβευμένος με Grammy μουσικός και πρώην frontman των Soundgarden και Audioslave, Κρις Κορνέλ, που πέθανε πριν λίγες μέρες, σε αποκλειστική συνέντευξη στον Γιώργο Σατσίδη και την εκπομπή «Buzz». Λίγες μέρες πριν ο Κρις Κορνέλ φύγει ξαφνικά από την ζωή, μοιράστηκε προσωπικές ανησυχίες για το μέλλον του πλανήτη και των παιδιών του, ενώ μίλησε και για την έμπνευση που του έδωσε η ελληνίδα σύζυγός του, Βίκυ Καραγιάννη. Ακόμα, αποκάλυψε ότι όλα τα έσοδα από το τραγούδι που έγραψε για την ταινία The Promise, με θέμα την γενοκτονία των Αρμενίων, διατίθενται σε θύματα πολέμου.

22:00 ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ – Novacinema1HD
Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς
Παίζουν: Τζόνα Χιλ, Μάιλς Τέλερ, Μπράντλεϊ Κούπερ και Ανα ντε Αρμας.

Τολμηρή και διασκεδαστική, η ταινία του Τοντ Φίλιπς, «Σκυλιά του Πολέμου», κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά και σε Ά τηλεοπτική προβολή στο Novacinema1HD. Η ταινία της τριλογίας «The Hangover» είναι βασισμένη σε μία αληθινή ιστορία απάτης εκατομμυρίων πίσω στην εποχή του πολέμου στο Ιράκ. Δύο φίλοι συμμετέχουν σε διαγωνισμούς προμηθειών του αμερικανικού στρατού μέχρι που μια συμφωνία αξίας 300.000.000 δολαρίων τους φέρνει αντιμέτωπους με σκοτεινούς ανθρώπους κι αναρίθμητα προβλήματα.
Η ταινία έρχεται σε High Definition και σε ήχο Dolby Digital Surround 5.1, ενώ μετά την προβολή της θα διατίθεται μέσω των υπηρεσιών NovaGO και Nova On Demand, ώστε οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova να μπορούν να την απολαύσουν, όποτε εκείνοι θέλουν, όπου και αν βρίσκονται!

22.15 Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Θάνος Αναστόπουλος – Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν

Ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Ελλάδας-Ιταλίας-Γαλλίας 2016.
Η «Τελευταία Παραλία», τέταρτη ταινία του Θάνου Αναστόπουλου, σε συν-σκηνοθεσία του Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν (Davide Del Degan), συνιστά ένα σπάνιο ντοκιμαντέρ για μια παραλία μοναδική στην Ευρώπη και τους εξίσου ξεχωριστούς «κατοίκους» της. Η ταινία, γυρισμένη σε διάρκεια δύο χρόνων, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ντοκιμαντέρ που επιλέχθηκαν για το επίσημο πρόγραμμα του 69ου Φεστιβάλ των Καννών.

Η «Τελευταία Παραλία» αποτελεί μια συγκινητική όσο και αστεία περιήγηση στον μικρόκοσμο μιας λαϊκής παραλίας στην Τεργέστη της Ιταλίας στη διάρκεια των τεσσάρων εποχών του χρόνου, που αποκαλύπτει σταδιακά μια μοναδική ταινία για τα σύνορα, τις ταυτότητες και τις διαφορετικές εποχές, μια τραγικωμωδία για την ανθρώπινη φύση. Η επίσημη ονομασία της παραλίας είναι δημόσιο θέρετρο «Λα Λαντέρνα», αλλά όλοι στην Τεργέστη το αποκαλούν απλά «Ελ Πεντοτσίν», μια δημοτική παραλία στην καρδιά της Τεργέστης, που ακόμα χωρίζεται στα δύο από έναν τοίχο. Στη μία πλευρά είναι οι άντρες και στην άλλη οι γυναίκες.

00:15 Ο ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ – ΕΡΤ1
Σκηνοθεσία: Ματιέ Ντελαπόρτ
Παίζουν:
Ματιέ Κασοβίτς, Μαρί-Ζοζέ Κροζ, Ερίκ Καραβακά, Ντιέγκο Λε Μαρτρέ, Φιλίπ Ντικλός, Λουντοβίκ Μπερτιγιό, Σίομπαν Φίνεραν

Ψυχολογικό θρίλερ, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου 2014.
Ο Σεμπαστιάν Νικολά, ένας άχρωμος και άοσμος 42άρης υπάλληλος μεσιτικού γραφείου, πάντα ονειρευόταν ότι είναι κάποιος άλλος. Αλλά δεν έχει καθόλου φαντασία, γι’ αυτό αντιγράφει συμπεριφορές και πρόσωπα άλλων. Ο Νικολά παρατηρεί σχολαστικά τους ανθρώπους που συναντά και στη συνέχεια τους μιμείται. Προσπαθεί έτσι να ζει μέσα από τις ζωές τους. Όμως, κάποια ταξίδια είναι απρόοπτα και δεν έχουν δρόμο επιστροφής.
Ρεσιτάλ αλλαγής ρόλων και προσωπείων από τον Ματιέ Κασοβίτς, σ’ ένα εξαιρετικό ατμοσφαιρικό θρίλερ με έντονο σασπένς.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/6

22.00 – «Αυτοί που Τόλμησαν»/Κωνσταντίνος Π. Καβάφης – COSMΟΤΕ TV
Το 7ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Αυτοί που Τόλμησαν», σε παραγωγή COSMΟΤΕ TV, σκιαγραφεί την προσωπικότητα του οικουμενικού και διαχρονικού Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Π. Καβάφη (1863-1933).
Στο νέο επεισόδιο του «Αυτοί που Τόλμησαν», συμμετέχει, μεταξύ άλλων, ο Ντάνιελ Μέντελσον, ο βραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας και μεταφραστής του καβαφικού έργου.

22:15 ΑΝΑΜΕΣΑ – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία-σενάριο: Αναΐς Μπαρμπό-Λαβαλέτ
Παίζουν: Εβελίν Μπροσί, Σαμπρίνα Ουαζανί, Σιβάν Λεβί, Κάρλο Μπραντ, Γιουσέφ “Τζο” Σουέιντ, Χαμουντέχ Αλκαρμί, Ζοράχ Μπεναλί, Μαρί Τερέζ Φορτίν.

Κοινωνικό δράμα, συμπαραγωγής Καναδά-Γαλλίας 2012.

Από τους παραγωγούς των οσκαρικών «Μέσα από τις Φλόγες» («Incendies») και «Ο Εξαιρετικός Κύριος Λαζάρ» («Monsieur Lazhar»), μια συγκλονιστική ιστορία πολέμου και αναζήτησης ταυτότητας.

Η Κλοέ είναι μια καναδέζα γιατρός που δουλεύει σ’ ένα παλαιστινιακό στρατόπεδο προσφύγων. Προσπαθώντας να διατηρήσει ουδέτερη στάση και κάνοντας φιλίες και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, θα βρεθεί παγιδευμένη σ’ έναν αναπόδραστο κύκλο αίματος. Παγιδευμένη σε δύο κόσμους, διχασμένη μεταξύ φίλων…
Μεταξύ των σημείων ελέγχου και του διαχωριστικού Τείχους, η Κλοέ συναντά τον πόλεμο και όσα εκείνος φέρει: τη Ραντ, για την οποία η Κλοέ έχει αναπτύξει μια βαθιά αγάπη. Τον Φαϊζάλ, τον μεγαλύτερο αδερφό της Ραντ, τον Σαφί, τον μικρότερο της οικογένειας, ένα παιδάκι που ονειρεύεται να πετάξει πέρα από τα σύνορα και την Αύα, μία νεαρή στρατιώτη, γειτόνισσα της Κλοέ, από το Ισραήλ.



23:15 ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ – STAR

Σκηνοθεσία: Πολ Γκρίνγκρας
Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Φράνκα Ποτέντε, Μπράιαν Κοξ, Τζούλια Στάιλς

Το «Bourne Supremacy», συνέχεια του «Bourne Identity», ξεκινά με ένα μεγάλο αβαντάζ. Έχει δεδομένο ένα χαρακτήρα που ψάχνει να βρει την ταυτότητά του και βρίσκεται αντιμέτωπος με μυστικές υπηρεσίες, με συγκρούσεις στους κόλπους αυτών των υπηρεσιών και με παιχνίδια κατασκόπων. CIA, πρώην KGB, υπηρεσίες ασφαλείας των κρατών της Ευρώπης. Απέναντι σε αυτά τα κυκλώματα ο ήρωας παραθέτει την πονηριά, την άριστη εκπαίδευση και τα κομματάκια μνήμης που του έχουν απομείνει. Όσο πλησιάζει στη λύση του μυστηρίου, τόσο πληθαίνουν διάφορες οδυνηρές αναμνήσεις από το παρελθόν. Όπως είναι αναμενόμενο, στο φινάλε το παζλ θα ολοκληρωθεί και θα επέλθει η λύτρωση.

Διαβάστε περισσότερα τηλεοπτικά νέα ΕΔΩ

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

entertainment.in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024