Ρύθμιση οφειλών στους Δήμους Μεσολογγίου και Ναυπακτίας
Την ρύθμιση οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα στον Δήμο ιεράς πόλης Μεσολογγίου, καθώς και στις Δημοτικές Ενότητες Ναυπάκτου, Αντιρρίου και Χάλκειας του Δήμου Ναυπακτίας, προβλέπει απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, λόγω της κήρυξης των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατόπιν των έντονων βροχοπτώσεων στις 21 και 22.10.2016.
Την ρύθμιση οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα στον Δήμο ιεράς πόλης Μεσολογγίου, καθώς και στις Δημοτικές Ενότητες Ναυπάκτου, Αντιρρίου και Χάλκειας του Δήμου Ναυπακτίας, προβλέπει η απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, λόγω της κήρυξης των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατόπιν των έντονων βροχοπτώσεων στις 21 και 22.10.2016.
Σύμφωνα με την απόφαση, τα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση ρυθμίζονται κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη, κατά τις ισχύουσες διατάξεις του ΚΕΔΕ και του ΚΦΔ, σε δώδεκα ίσες μηνιαίες δόσεις, χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία ήταν ληξιπρόθεσμα μέχρι την έκδοση των αποφάσεων του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1160/31.10.2016 (ΦΕΚ 3600 Β’/4.11.2016) και ΠΟΛ 1159/31.10.2016 (ΦΕΚ 3600 Β΄/4.11.2016) και η είσπραξή τους ανεστάλη με την παράγραφο 2 της ανωτέρω απόφασης.
Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι τις 30.6.2017. Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται μέχρι την 30.6.2017 και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηράκλειο: Οδηγός μηχανής παρέσυρε και χτύπησε γυναίκα, σκότωσε τον σκύλο της και εξαφανίστηκε
- Εργασία: Οι κλάδοι που θα κάνουν τη διαφορά σε συνθήκες και μισθούς
- ΑΕΚ – Λέβιτσε 99-88: Ξέσπασε στην παράταση και προκρίθηκε ως πρώτη (vid)
- Deals σε ενέργεια και άμυνα εξετάζουν η Ρωσία με την Ινδονησία
- Netflix: Επιστρέφει στον μεγάλο δανεισμό για να αποκτήσει τη Warner Bros — Η πιο τολμηρή κίνηση στην ιστορία της
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν τάνκερ κοντά στη Βενεζουέλα
- Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Άπελντοορν 3-0: «Άλμα» πρόκρισης για τους Ερυθρόλευκους
- Νέα μείωση επιτοκίων κατά 0,25% από τη Fed
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















































![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442