G7: Όλοι πιέζουν τον Τραμπ να σεβαστεί τη συμφωνία για το κλίμα
Το παγκόσμιο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής βρέθηκε την Παρασκευή στο επίκεντρο της Συνόδου των G7 στην Ιταλία: όλοι κάλεσαν τον Ντόναλντ Τραμπ να σεβαστεί τη Συμφωνία του Παρισιού, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.
Το παγκόσμιο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής βρέθηκε την Παρασκευή στο επίκεντρο της Συνόδου των G7 στην Ιταλία: όλοι κάλεσαν τον Ντόναλντ Τραμπ να σεβαστεί τη Συμφωνία του Παρισιού, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.
Την έλλειψη προόδου επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ακόμη στο στάδιο του «εσωτερικού στοχασμού».
«Υπάρχει ένα ανοικτό ζήτημα, η θέση των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή» δήλωσε ο Ιταλός ηγέτης.
«Η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται (σε στάδιο) εσωτερικό στοχασμό για το θέμα […] Οι υπόλοιπες χώρες διαβεβαίωσαν ότι συμφωνούν απόλυτα για τη συμφωνία. Από την πλευρά μας επιβεβαιώσαμε την πλήρη δέσμευσή μας» υπογράμμισε ο Τζεντιλόνι κατά τη διάρκεια μιας σύντομης δήλωσης ενώπιον των δημοσιογράφων.
«Είμαστε βέβαιοι ότι μετά τον εσωτερικό στοχασμό, οι ΗΠΑ θα θέλουν επίσης να δεσμευτούν» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
Πριν από την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει την κλιματική αλλαγή «φάρσα» που έστησαν οι Κινέζοι για να πλήξουν την ανταγωνιστικότητα της αμερικανικής οικονομίας.
Μετά την εκλογή του εμφανίστηκε πιο ανοιχτός στην ιδέα ότι η άνοδος της θερμοκρασίας οφείλεται στις ανθρώπινες δραστηριότητες, ωστόσο δεν έχει διευκρινίσει αν θα κάνει πράξη την απειλή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία.
Η Συμφωνία του Παρισιού προβλέπει ότι η άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι το τέλος του αιώνα δεν πρέπει να ξεπεράσει τον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Μείωση της κίνησης των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις επιθέσεις των Χούθι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας
- Δύο συνταγές made in Italy
- Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ φαγητού στο Σιάτλ – Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Ρωσία: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από ουκρανικές επιθέσεις
- Όλα όσα χαρίζουν οι φράουλες στον οργανισμό μας
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Δικαστήρια σε τρία μέτωπα στριμώχνουν την κυβέρνηση
- Χειροκρότημα: 15.700 θεατές στην «Ειρήνη» των Καραθάνου- Δεληβοριά στην Επίδαυρο – Νέοι σταθμοί περιοδείας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442