Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με συνταγή «Πυρήνων της Φωτιάς» η επίθεση στον Παπαδήμο

Με συνταγή «Πυρήνων της Φωτιάς» η επίθεση στον Παπαδήμο

Ο τρόπος δράσης, οι ομοιότητες και οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι πιθανόν πίσω από την επίθεση να βρίσκεται η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθεί η συλλογή αποδεικτικών στοιχείων αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ο τρόπος δράσης, οι ομοιότητες και οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι πιθανόν πίσω από την επίθεση να βρίσκεται η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Η οργάνωση που με τις περισσότερες από 300 επιθέσεις από τον Ιανουάριο του 2008 μπήκε δυναμικά στο τοπίο της νέας γενιάς τρομοκρατικής δράσης, παρά τα συνεχή πλήγματα που έχει δεχθεί -60 συλλήψεις μελών της– ανασυντίθεται και παραμένει στην ενεργό δράση.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ένα άλλο χαρακτηριστικό που την καθιστά επικρατέστερη για τη βομβιστική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, είναι ότι στα χρόνια δράσης της έχει ειδικευτεί στην αποστολή τρομοδεμάτων και παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων.

Είναι η πρώτη τρομοκρατική οργάνωση που δραστηριοποιήθηκε στη μαζική αποστολή τρομοδεμάτων. Τον Νοέμβριο του 2010 η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς απέστειλε δέσμη 14 παγιδευμένων δεμάτων σε πρόσωπα με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, όπως η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Την ίδια συνταγή με μικρές διαφοροποιήσεις – τα δέματα αντικαταστάθηκαν από φακέλους που περιείχαν μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, χωρίς πυροκροτητή, ώστε να μην ανιχνεύονται από τα μηχανήματα ελέγχου στα αεροδρόμια – χρησιμοποίησαν και φέτος στα μέσα Μαρτίου αποστέλλοντας παγιδευμένο φάκελο στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών (ανέλαβαν την ευθύνη) και τον φάκελο που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Λίγες ημέρες αργότερα εντοπίστηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ μια ακόμα δέσμη τρομοφακέλων που προορίζονταν για αξιωματούχους.

Για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, ωστόσο, οι Αρχές μέχρι να ολοκληρωθεί η συλλογή αποδεικτικών στοιχείων αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ταυτότητα της οργάνωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024